Bizness un ekonomika
2013. gada 16. augusts, 01:16

Mazajam biznesam izstrādāti bezmaksas mārketinga rīki

Jauns.lv

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums (MVU forums) iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu!" ietvaros izveidojis "'Facebook"' profilu, kur sniedz mazajam biznesam jaunus bezmaksas mārketinga rīkus, informēja MVU foruma pārstāvji.

Mārketinga rīki izstrādāti, gatavojoties Mazā biznesa dienai visā Latvijā, kas norisināsies 16.novembrī.

Foruma pārstāvji novērojuši, ka mazajam biznesam patlaban visaktuālāk ir uzrunāt un atrast patērētājus saviem produktiem, bet grūtības rast papildu finanšu resursus, lai investētu marketingā un sabiedriskajās attiecībās - pastāstītu par sevi. Pārdomāti izmantojot sociālos tīklus, mazie uzņēmēji var efektīvi sasniegt savu mērķauditoriju un kāpināt savu apgrozījumu un peļņu.

MVU forums, pateicoties partneru atbalstam, sociālajā tīklā "Facebook" lapā "'Atbalsti mazo biznesu" aicina uzņēmējus izmantot vairākas aplikācijas iespējas. Jaunais rīks ļauj uzzināt un pastāstīt par mazajiem uzņēmumiem Latvijā, kurus forums vēlas atbalstīt gan 16.novembrī, gan ikdienā; patērētāji var ieteikt kādu savu drauga vai vienkārši iemīļotu preču vai pakalpojumu vietu, kas veiksmīgi darbojas un ir pierādījums tam, ka darot to, ko mīli, un nebaidoties, var sasniegt visus mērķus; uzņēmējiem šī ir iespēja pastāstīt par savu biznesu citiem neatkarīgi no tā, vai tas ir apģērbu veikals, velodarbnīca, kafejnīca vai deju studija.

Ikviens var aizpildīt informāciju par interesantu uzņēmumu, paziņojot par to pašam uzņēmumam. Aplikācijas mērķis ir attīstīt mazo uzņēmumu redzamību un veicināt to izaugsmi, informējot par to patērētājus.

MVU forums patlaban strādā pie papildus iespējām Mazā biznesa dienas mājaslapā "www.mazabiznesadiena.lv", kas tiks publiski prezentēta šā gada septembrī kopā ar iniciatīvas partneriem no reģionālajiem un tautsaimniecības nozarēm. Šajā mājaslapā būs dažādi e-komercijas rīki mazajiem uzņēmumiem un arī lielie uzņēmumi būs aicināti īstenot īpašus pasākumus saviem mazajiem piegādātājiem un klientiem.

Iniciatīvu organizē MVU forums, stiprina Ekonomikas ministrija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, atbalsta VAS "Latvijas Pasts", SIA "Lursoft" un banka "Citadele". Informatīvie partneri ir aģentūra LETA, laikraksts "Dienas bizness" un "Latvijas Televīzija".

Jau ziņots, ka, lai veicinātu mazo un mikrouzņēmumu attīstību, šogad tiks sākta vienas dienas iniciatīva "Mazā biznesa diena", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāja Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma (MVU Forums) iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu!" vadītāja Elīna Egle.

"Mazā biznesa diena" notiks šī gada 16.novembrī, kas ir trešā novembra sestdiena. Egle pauda cerību, ka šī iniciatīva kļūs par ikgadēju pasākumu. Šogad dalībai "Mazā biznesa dienā" plānots uzrunāt vairāk nekā 30 000 mazo uzņēmumu.


LETA, Nozare.lv