Igaunija nodēvēta par jauno Silīcija ieleju
Eksperti paredz iespēju, ka Igaunija ar laiku varētu ieņemt vadošo tehnoloģiju vietu pasaulē, atstājot aiz muguras pat Silīcija ieleju.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 21. oktobris, 15:03

Igaunija nodēvēta par jauno Silīcija ieleju

Jauns.lv

Daudzi ir dzirdējuši par Kalifornijas Silīcija ieleju. Adobe, Apple, Google, Intel, Cisco, HP, Yahoo, Xerox un daudz, kas cits atradis mājvietu tieši šeit.

Neskatoties uz to, ka kaimiņzeme Igaunija ir gan ģeogrāfiski, gan demogrāfiski vismazākā no Baltijas valstīm, nemaz nerunājot par veco Eiropu, tieši Igaunija Krievijas autoritatīvajā tehnoloģiju vēstnesī Hi-News nodēvēta par jauno Silīcija ieleju.

Balstoties uz thedishdaily.com materiāliem, analītisks raksts apjūsmo Igaunijas augsto reitingu tehnoloģiju lielvalstu sarakstā un skaidro, kā tas tā gadījies. Skype, Nokia, Ericsson, Kazaa, MySQL un daudzas citas tehnoloģijas pasaulē saistās ar Igaunijas vārdu.

Interesants fakts, ka šā brīža Igaunijas prezidents Tomas Hendriks Ilves apguvis programmēšanas mākslu jau 13 gadu vecumā. Iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc skolās IT specialitātei tiek pievērsta liela uzmanība.

Hi-News uzsver, ka lielākais sasniegums, neapšaubāmi, ir Skype, bez kura mūsdienu ikdiena nav iedomājama. Arī finanšu darījumi ar šo kompāniju ir līdzvērtīgi tehnoloģiju lielvalstu sasniegumiem. Atgādināsim, ka savulaik Skype iegādājās eBay par 2,6 miljardiem dolāru un vēlāk Microsoft to iegādājās par 8,5 miljardiem.

Pēc Hi-News domām Igaunija ir pirmajā vietā pasaulē ar savu nacionālo elektromobiļu uzlādes sistēmu, kā arī visātrāko internetu un bezmaksas piekļuvi WI-FI tīklam.

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no Hi-News, Gatis Grābējs