Lukašenko: Baltkrievija gatava uz visu, lai normalizētu attiecības ar ES
"Mums ir pārāk daudz ārējo draudu. Padomāsim kopā par to, kā stāties tiem pretī, tā vietā, lai viens uz otru šķībi skatītos," sacīja Lukašenko.
Pasaulē
2013. gada 17. decembris, 10:15

Lukašenko: Baltkrievija gatava uz visu, lai normalizētu attiecības ar ES

Jauns.lv

Baltkrievija ir gatava visiem soļiem, lai normalizētu attiecības ar Eiropas Savienību (ES), pirmdien sacīja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādu apņemšanos viņš pauda, pieņemot ārvalstu diplomātu akreditācijas rakstus.

"Mēs esam gatavi visiem soļiem mūsu attiecību normalizācijas jomā," sacīja Lukašenko. "Mēs patiesi esam ieinteresēti labu kaimiņattiecību attīstībā ar ES. To nosaka ne tikai ģeogrāfiskais, vēsturiskais un kultūras tuvums, bet arī nepieciešamība spert kopīgus soļus, lai reaģētu uz reģionālajiem izaicinājumiem un draudiem."

"Mums ir pārāk daudz ārējo draudu. Padomāsim kopā par to, kā stāties tiem pretī, tā vietā, lai viens uz otru šķībi skatītos," sacīja Lukašenko, pieņemot Francijas, Spānijas, Slovēnijas un Nīderlandes, kā arī dažu citu valstu diplomātu akreditācijas rakstus.

Attiecību normalizācijas procesā bumba tagad ir ES pusē, norādīja prezidents.

ES pārstāvji vairākkārt apliecinājuši, ka sadarbība ar Minsku būs iespējama vienīgi tad, kad Baltkrievijā no cietumiem būs atbrīvoti visi politieslodzītie. Uz to viņi vienmēr saņēmuši atbildi, ka visi, kas sēž Baltkrievijas cietumos, tur izcieš sodu par kriminālnoziegumiem.

LETA/Foto: AFP/LETA