Nairobi vilciens ietriecas graustu rajona būdās; nav nosakāms ievainoto skaits
"Turpinās glābšanas darbi, pašlaik mēs nevaram runāt par ievainoto skaitu," teica Nairobi policijas priekšnieks Bensons Kibue.
Pasaulē
2013. gada 22. decembris, 12:29

Nairobi vilciens ietriecas graustu rajona būdās; nav nosakāms ievainoto skaits

Jauns.lv

(Papildināta 21:16) Kenijas galvaspilsētā Nairobi svētdien vienā no graustu rajoniem no sliedēm noskrējis kravas vilciens, ietriecoties būdās un ievainojot vismaz desmit cilvēku, ziņo Sarkanais Krusts, piebilstot, ka vēl citi cilvēki varētu būt iesprostoti gruvešos.

"Kopumā Kenjatas Nacionālajā slimnīcā ievietoti desmit cilvēki," informēja Sarkanais Krusts.

Notikuma vietā strādā avārijas dienesti un atvesti ceļamkrāni, ar kuru palīdzību plānots pacelt apgāzušos vagonus.

Vietējie iedzīvotāji pieļauj, ka ievainoto skaits varētu būt mazāk, nekā sākotnēji domāts, jo nelaimes gadījuma brīdī lielākā daļa avārijas vietā dzīvojošo cilvēku nav bijuši mājās.

Vairums iedzīvotāju bija devušies uz baznīcu vai arī atpakaļ uz saviem dzimtajiem ciematiem, lai tur pavadītu Ziemassvētku brīvdienas.

"Palaimējās, ka tas nenotika naktī, kad cilvēki guļ. Tad šeit varēja būt liela nelaime," norādīja kāda zivju tirgotāja.

Kiberas graustu rajons ir viens no lielākajiem graustu rajoniem Āfrikā. Pēc kādas nevalstiskās organizācijas apkopotajiem datiem tajā dzīvo aptuveni 250 000 cilvēku.

Valdība jau sen brīdinājusi Kiberas iedzīvotājus nebūvēt savas būdas tieši blakus dzelzceļa sliedēm, kas šķērso graustu rajonu, norādīja transporta ministrs.

LETA, Foto: Twitter