Bijušais Čehijas ārlietu ministrs: Putins rīkojas kā Hitlers
2014. gada 3. marts, 14:04

Bijušais Čehijas ārlietu ministrs: Putins rīkojas kā Hitlers

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atkārto vēsturi, ar savu rīcību Krimā ļoti atgādinot nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera rīcību Centrāleiropā pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, pirmdien atzinis Čehijas bijušais ārlietu ministrs Karels Švarcenbergs.

"Tas, kas notiek Ukrainā, ir vēstures atkārtošanās," intervijā austriešu laikrakstam "Osterreich" norādījis Šavrcenbergs. "Putins rīkojas saskaņā ar tiem pašiem principiem, kā Ādolfs Hitlers", 1938.gadā iebrūkot Austrijā un toreizējā Čehoslovākijā un 1939.gadā uzsākot agresiju pret Poliju.

Kā ziņots, sestdien Putins pieprasīja Krievijas parlamentam pilnvaras ievest karaspēku Ukrainā, lai "aizstāvētu" krievu minoritāti.

"Tā kā viņš vēlējās iebrukt Krimā, viņam bija nepieciešams iemesls un viņš paziņoja, ka tiek apspiesti viņa tautieši," norādīja Švarcenbergs, uzsverot, ka krieviem, kas Krimā ir vairākums, tur nedraud nekāda diskriminācija.

"Kad Hitlers vēlējās anektēt Austriju, viņš sacīja, ka vācieši ir apspiesti," atgādināja bijušais Čehijas ārlietu ministrs.

Arī Čehoslovākijas ziemeļu un rietumu reģionus Hitlers anektēja, to attaisnojot ar nepieciešamību aizstāvēt savus tautiešus, bet pusgadu vēlāk nacistiskā Vācija okupēja arī atlikušo Čehoslovākijas teritoriju.

Eiropai "skaidri viņam jāpasaka, ka tas ir tiesību pārkāpums un ka tas netiks pieļauts," uzsvēris Šavercenbergs.

LETA/Foto:  All Over Press