Spriedze turpinās. Krievija demonstrē savu varu un izmēģina ballistisko raķeti
Krievija šonedēļ informējusi ASV, ka otrdien veiks starpkontinentālas ballistiskās raķetes izmēģinājumu, tādēļ tas neesot nekas negaidīts.
2014. gada 4. marts, 22:25

Spriedze turpinās. Krievija demonstrē savu varu un izmēģina ballistisko raķeti

Jauns.lv

Krievija otrdien veiksmīgi izmēģinājusi starpkontinentālu ballistisko raķeti, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Starpkontinentāla ballistiskā raķete "РС-12М "Topoļ"" tika palaista no Valsts centrālā daudzfunkcionālā poligona "Kapustin Jar" Astrahaņas apgabalā. Palaišanu veica Stratēģiskās nozīmes raķešu spēki.

Palaišanas mērķis bija izmēģināt starpkontinentālas ballistiskās raķetes kaujas galviņu, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Stratēģiskās nozīmes raķešu spēku jautājumos pulkvedis Igors Jegorovs.

Viņš informēja, ka "raķetes mācību kaujas galviņa ar uzdotu precizitāti sasniedza noteikto mērķi poligonā "Sari-Šagan"" Kazahstānas Republikā.

ASV aizsardzības jomas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, otrdien apstiprināja, ka Krievija šonedēļ informēja ASV, ka otrdien veiks starpkontinentālas ballistiskās raķetes izmēģinājumu, tādēļ tas nav negaidīts.

BNS/ Foto: AFP/LETA