2014. gada 13. marts, 12:31

Valsts domes deputāts atzīst Krievijas armijas operāciju Krimā

Jauns.lv

Krievijas armijas vienības ieņem pozīcijas Krimā gadījumam, ja notiktu Ukrainas armijas bruņots uzbrukums, trešdienas vakarā paziņoja Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāts Leonīds Sluckis, šādi pirmoreiz no Krievijas puses oficiāli atzīstot, ka tās karaspēks militārā operācijā ir okupējis Krimu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms tam apgalvoja, ka bruņotie vīri uniformās bez atšķirības zīmēm, kas ar militāro tehniku un ieročiem kontrolē Krimu, esot nevis Krievijas armija, bet vietējās pašaizsardzības vienības. Putins pat sacīja, ka šāds ekipējums esot nopērkams jebkurā veikalā.

"Tagad tur ir dažas [Krievijas] armijas vienības, kas ieņem pozīcijas gadījumam, ja notiktu šāda pretošanās, bruņota agresija, bruņota ekspansija no Kijevas," radiostacijai "Eho Moskvi" paziņoja Sluckis, kurš vada Valsts domes komiteju attiecībām ar bijušajām padomju republikām.

"Tā nav liela mēroga militāra operācija," piebilda Sluckis, kurš parlamentā bieži izteicies par Ukrainu.

"Kad bandītu vienības - Dievs nedod! - ieplūstu Ukrainas dienvidaustrumos, sevišķi Krimā, jūs saprotat, ka būtu grūti tām uzreiz stāties ceļā. Mēs neesam burvji," sacīja Sluckis.

Viņš piebilda, ka Krievijas armijas klātbūtne Krimā var būt nepieciešama, ja svētdien Krimā paredzētais referendums par pievienošanos Krievijai izprovocētu Ukrainas bruņotu intervenci.

"Tāpēc šim gadījumam dažas armijas vienības tiešām ieņem pozīcijas šeit, jo šāds iebrukums diemžēl ir ļoti iespējams, sevišķi dienās, kad tiek rīkots referendums," sacīja Sluckis.

Viņš apgalvoja, ka Krievijas armija rīkotos tikai gadījumā, ja notiktu Ukrainas spēku bruņots uzbrukums. "Karavīri iesaistīsies tikai tad, un es to gribu uzsvērt, ja dažas bandītu vienības ieplūstu .. no Kijevas Krimā, lai izlietu asinis. Nevienā citā gadījumā .. Es uzskatu - ja šādu vienību nebūs, tad nebūs nekādu [Krievijas armijas] operāciju," sacīja Sluckis.

Viņš arī apgalvoja, ka "karš neizcelsies nevienā situācijā".  

BNS