Trampa meita Ivanka nopērk Latvijas ebreja māju un iekuļas skandālā
ASV prezidenta meita Ivanka Trampa ar vīru pārcēlusies uz ekskluzīvu Vašingtonas savrupmāju, kas nopirkta no miljardiera (attēlā).
Pasaulē

Trampa meita Ivanka nopērk Latvijas ebreja māju un iekuļas skandālā

Jauns.lv

ASV prezidenta Donalda Trampa meita no pirmās laulības – Ivanka - iegādājusies 5,5 miljonus dolāru vērtu māju, kurā pirms tam dzīvoja no Latvijas izceļojošais ebreju biznesmenis Dens Rapoports. Oficiāli gan viņai māju pārdevis Čīles bagātākais cilvēks, kurš cer iegūt ASV prezidenta labvēlību.

Trampa meita Ivanka nopērk Latvijas ebreja māju un...

ASV laikraksts „The New York Times” vēstījis, ka Ivanka Trampa janvāra sākumā par 5,5 miljoniem ASV dolāriem (5,12 miljoniem eiro) iegādājusies ekskluzīvu divstāvu savrupmāju ar sešām guļamistabām prestižā ASV galvaspilsētas rajonā apmēram trīs kilometrus no sava tēva darba vietas – Baltā nama, turpat netālu ir arī bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas savrupmāja.

Pirms tam šajā mājā dzīvoja ebreju izcelsmes amerikāņu miljonārs, investīciju baņķieris Dens Rapoports, kurš dzimis un savu jaunību pavadījis Rīgā. Dens Rapoports, kurš ir vairāku finanšu kompāniju vadītājs un pazīstams kā pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina ass kritiķis, dzimis Rīgā 1967. gadā un pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās, kad sākās ebreju izceļošana no PSRS, kopā ar ģimeni emigrēja uz ASV.

Pašreizējās ēkas saimniece Ivanka Trampa, tāpat kā viņas vīrs Džareds Kušners, savu iespaidīgo kapitālu nopelnījusi nekustamā īpašuma biznesā. Jaunajā mājā viņi dzīvos kopā ar saviem trijiem bērniem.

Katrā ziņā Ivankai Trampai šī būs visnotaļ ērta mājvieta, jo atrodas tuvu tēva darba vietai. Bijusī TV realitātes šovu personība un modele pašlaik pilda arī dažas no ASV pirmās lēdijas funkcijām, kamēr Donalda Trampa sieva trešā sieva Melānija Trampa palikusi Ņujorkā, kur viņas dēls iet skolā. Tiek uzskatīts, ka viņai ir arī iespējas ietekmēt ASV prezidenta lēmumus, kaut gan oficiāli tās tiek sauktas par muļķībām.

Donalda Trampa apburošā meita Ivanka

Jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka ir mamma trim bērniem. Ivankas māte ir Donalda pirmā sieva, čehu modele Ivana ...

Tomēr vis nemaz tik gludi neizskatās - amerikāņu prese izsaka aizdomas, ka līdz ar jaunās mājas iegādi Ivanka Trampa nonākusi interešu konfliktā. Oficiāli viņai savrupmāju pārdevusi kompānija, kura kontrolē Čīles bagātākais cilvēks – miljardieris Androniko Luksics, kas Čīlē vada iespaidīgu biznesu impēriju, kas iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas laikā bija iesaistīta daudzmiljardu strīdos ar ASV administrāciju par derīgo izrakteņu ieguves tiesībām Minesotas štatā. Savas prezidentūras pēdējās dienās Obama nobloķēja Luksiča biznesa impērijas plānus ASV izvērst derīgo izrakteņu ieguves šahtu ierīkošanu. Tagad radušās šaubas, ka Trampa administrācija šo lēmumu varētu pārskatīt, par ko liecinot Ivankas Trampas pārvākšanās uz jauno savrupmāju, un tas, ka šo māju Trampi iegādājušies zem tirgus vērtības. Oficiālie Trampa ģimenes un Čīles miljardiera biznesa impērijas pārstāvji gan norāda, ka bažām nav iemeslu – Ivanka Trampa māju esot iegādājusies par tirgus cenu un nekāda interešu konflikta neesot.

Ivankas Trampas jaunā savrupmāja Vašingtonā

Ivankas Trampas apģērbu līnija un citas ainiņas

Amerikāņu slavenības paudušas atbalstu mazumtirdzniecības veikalu tīklam "Nordstrom", kurš izpelnījās ASV prezidenta Donalda Trampa kritiku par viņa meitas Ivankas apģērbu ...

Ieskats ASV prezidenta Donalda Trampa meitas Ivankas Trampas apģērbu līnijas "Ivanka Trump" 2012.gada sezonas modes skatē.

Ivankas Trampas apģērbu līnijas modes skate

Ieskats ASV prezidenta Donalda Trampa meitas Ivankas Trampas apģērbu līnijas "Ivanka Trump" 2012.gada sezonas modes skatē.

Ivankas Trampas apavu līnija

Ivankas Trampas 2016.gada apavu kolekcija

Kasjauns.lv/Foto:
Vida Press, Reuters/Scanpix/LETA