Maskava apgalvo, ka tās karavīri pamet Ukrainas robežu, taču redzams tas nav
2014. gada 20. maijs, 15:45

Maskava apgalvo, ka tās karavīri pamet Ukrainas robežu, taču redzams tas nav

Jauns.lv

Krievijas karaspēks sācis likvidēt Ukrainas pierobežā izveidotās nometnes, otrdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Dienu iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija devis pavēli nosūtīt atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietām armijas vienības, kas "piedalījās manevros" Ukrainas pierobežas rajonos.

Karaspēka atvilkšana notiks pakāpeniski, norādīja ministrijā.

Tikmēr NATO paziņojusi, ka tā vēl nav novērojusi nekādas izmaiņas Krievijas karaspēka izvietojumā.

Taču kāda augsta ranga amatpersona Ukrainas robežsardzē apliecināja, ka Krievija ir atvilkusi visus savus spēkus vismaz desmit kilometrus no Ukrainas robežas.

Iepriekš Krievijas karavīri atradās vien dažus simtus metru no robežas, norādīja amatpersona.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

LETA, Foto: AFP/LETA