Pasaulē
2014. gada 13. augusts, 20:03

Sprādzienā Gazas joslā dzīvību zaudējis "Associated Press" operators no Itālijas

Jauns.lv

Gazas joslas ziemeļos trešdien sprāgstot Izraēlas raķetei, kuru sapieri mēģināja neitralizēt, dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, arī ziņu aģentūras "Associated Press" (AP) operators, Itālijas pilsonis Simone Kamilli, pavēstīja Gazas joslas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Sprādzienā, kad atmīnēšanas eksperti Beit Lāhijā mēģinājuši neitralizēt tur trāpījušu Izraēlas raķeti, dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, bet vēl seši cilvēki guvuši nopietnus savainojumus.

AP apstiprināja, ka dzīvību zaudējis viens no aģentūras žurnālistiem - 35 gadus vecais Kamilli -, kurš medijā strādājis kopš 2005.gada. Sprādzienā nopietnus savainojumus guvis aģentūras fotogrāfs Hatems Musa.

Kamilli ir pirmais ārvalstu žurnālists, kurš gājis bojā Gazas joslas un Izraēlas bruņotajā konfliktā, kas sākās 8.jūlijā.

Kamilli un Musa atradās notikuma vietā, gatavojot reportāžu par nesprāgušo raķešu neitralizēšanu, apliecināja AP.

Romā Itālijas ārlietu ministre Federika Mogerīni izplatījusi paziņojumu, paužot skumjas par Kamilli nāvi.

"Simones Kamilli nāve ir traģēdija viņa ģimenei un šai valstij. Jau atkal reportieris ir samaksājis cenu par karu, kas norisinās jau pārāk ilgus gadus," viņa sacīja.

Sprādziens noticis laikā, kad Izraēla un Gazas joslā "de facto" valdošā kustība "Hamas" ievēro 72 stundu pamieru, kas noslēgsies pusnaktī.

Vienlaikus sarunvedēji Kairā cenšas panākt vienošanos par ilgstošu pamieru.

Karadarbībā nogalināti 1940 palestīnieši - pārsvarā civilisti - un 67 cilvēki Izraēlas pusē - pārsvarā tie ir karavīri.

LETA