Tramps pavēstījis, ka zaudējuma gadījumā vairs nekandidēs uz ASV prezidenta amatu
foto: Shutterstock
ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps.
Pasaulē

Tramps pavēstījis, ka zaudējuma gadījumā vairs nekandidēs uz ASV prezidenta amatu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Republikānis Donalds Tramps paziņojis, ka viņš ceturto reizi pēc kārtas nepretendēs uz ASV prezidenta amatu, ja zaudēs 5. novembrī gaidāmajās vēlēšanās. “Tas būs arī viss,” sacīja Tramps.

Tramps pavēstījis, ka zaudējuma gadījumā vairs nek...

Vaicāts, vai viņš redz sevi atkal kandidējot uz prezidenta amatu pēc četriem gadiem, ja viņam neizdosies uzvarēt Baltā nama vēlēšanās, 78 gadus vecais Tramps atbildēja: “Nē, es tā nedomāju. Es domāju, ka tas būs viss. Es neredzu šādu iespēju. Cerams, ka mums izdosies.”

Iepriekš nekustamo īpašumu magnāts reti ir pieļāvis iespēju, ka varētu zaudēt vēlēšanās, biežāk uzkurinot atbalstītājus ar runām un ierakstiem sociālajos tīklos, kuros solīja uzvaru vēlēšanās. Taču šī ir jau otrā reize četru dienu laikā, kad viņš ir pieminējis iespējamu zaudējumu.

Šobrīd Trampam ir saspringta cīņa ar ASV viceprezidenti demokrāti Kamalu Harisu, un aptaujas liecina, ka abi iet soli solī. 

Tramps savu pirmo pārvēlēšanu pieteikumu 2020. gada vēlēšanām sāka tajā pašā dienā, kad tika inaugurēts 2017. gadā, bet par savu jaunāko dalību Baltā nama vēlēšanās paziņoja pirms diviem gadiem - 2022. gada novembrī.

Savā 2024. gada prezidenta vēlēšanu kampaņā Donalds Tramps ir devis vairākus svarīgus solījumus, lai uzrunātu savu vēlētāju kodolu. Viņa platformā galvenā uzmanība ir pievērsta Baidena administrācijas politikas atcelšanai un atgriešanai pie daudzām no viņa paša politikas nostādnēm, kas tika īstenotas viņa pirmajā pilnvaru termiņā.

2024. gada ASV prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī.