Latvijas pilsonim Indonēzijā draud mūža ieslodzījums par narkotiku tirgošanu
foto: EPA/Scanpix
Ilustratīvs foto. Jauns.lv ir sazinājies ar Ārlietu ministriju, vaicājot, vai Latvijas puse ir informēta un iesaistīsies situācijā, kura šobrīd ir izvērtusies Indonēzijā.
Pasaulē

Latvijas pilsonim Indonēzijā draud mūža ieslodzījums par narkotiku tirgošanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Indonēzijas varasiestādes šonedēļ paziņojušas, ka kopš jūlija valstī arestētas sešas personas saistībā ar narkotiku izplatīšanu. Par šādiem noziegumiem šajā valstī draud visbargākie sodi. Viens no aizturētajiem ir Latvijas pilsonis.

Latvijas pilsonim Indonēzijā draud mūža ieslodzīju...

Kā vēsta “The Washington Post”, četriem no aizturētajiem šobrīd draud nāvessods. Divi ir Taizemes pilsoņi, kas notverti ar 1,9 kilogramiem metamfetamīna sajaukumā ar ekstazī pulveri kā arī 20 tabletēm ekstazī, paziņojusi Indonēzijas puse.

Policija vēlāk arestējusi arī divus Indonēzijas pilsoņus, kuri tika apsūdzēti narkotiku pasūtīšanā no Taizemes. Visiem četriem draud nāvessods nošaujot, ja viņus apsūdzēs un atzīs par vainīgiem, sacīja Sudradžats.

Varas iestādes arī paziņoja par divu eiropiešu arestiem jūlijā saistībā ar narkotiku apsūdzībām. No tiem viens ir Latvijas pilsonis, kurš identificēts vien ar iniciāļiem “VS” un arestēts lidostā 4. jūlijā, pārvadājot 450,41 gramu hašiša un 977,83 gramus marihuānas, kas bija paslēptas viņa koferī.

Indonēzijas varasiestādes arī piebilda, ka “VS” uz miesas bijis tetovējums, kas liecinājis par “saistību ar PSRS laikos aktuāliem organizētās noziedzības grupējumiem”. Viņam draud mūža ieslodzījums par narkotisko vielu kontrabandu.

Indonēzijā ir desmitiem narkotiku kontrabandistu, kuri gaida nāvessoda izpildi. Pēdējās nāvessodu izpildes notika 2016. gada jūlijā, kad tika nošauti viens indonēzietis un trīs ārzemnieki.

Vēl 2019. gada maijā Francijas pilsonim tika piespriests nāvessods par 3 kilogramu ekstazī kontrabandu, taču augstāka tiesa viņa sodu samazināja līdz 19 gadiem cietumā, vēsta "The Washington Post".

Jauns.lv ir sazinājies ar Ārlietu ministriju, vaicājot, vai Latvijas puse ir informēta un iesaistīsies situācijā, kura šobrīd ir izvērtusies Indonēzijā.