Sporta zvaigznes
Vakar 07:40

"Esmu sašutis par šādu attieksmi," atbrīvots lidostā Polijā aizturētais Oleksandrs Usiks. VIDEO

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pavēstījis, ka smagsvaru pasaules čempions boksā Oleksandrs Usiks atbrīvots pēc aizturēšanas lidostā Polijā, ziņo BBC.

"Esmu sašutis par šādu attieksmi," atbrīvots lidos...

Sociālajos medijos ievietotajā video redzams, kā Usiku rokudzelžos aizved amatpersonas formas tērpos. "Es runāju pa telefonu ar Oleksandru Usiku, kad viņš tika aizturēts,” soctīklos ziņoja Zelenskis. "Es biju sašutis par šādu attieksmi pret mūsu pilsoni un čempionu."

"Esmu uzdevis Ukrainas ārlietu ministram Andrijam Sibiham un Ukrainas iekšlietu ministram Ihoram Kļimenko nekavējoties noskaidrot visas incidenta detaļas Krakovas lidostā. Tiklīdz mani informēja, ka viss ir kārtībā, mūsu čempions tika atbrīvots un neviens viņu vairs nepatur."

Paredzams, ka smagsvara čempions Usiks šonedēļ būs Londonā, lai vērotu, kā Daniels Dibuā Vemblijā aizstāv savu IBF pasaules čempiona titulu pret Entoniju Džošuā. "Mēs nekavējoties reaģējām uz Oleksandra Usika aizturēšanu Krakovā un veicinājām viņa atbrīvošanu," Sibiha rakstīja soctīklā "X". "Par sīkumiem mani informēja mūsu ģenerālkonsuls. Mēs uzskatām šādas darbības par nesamērīgām un nepieņemamām attiecībā pret mūsu čempionu un nosūtīsim sūdzību Polijas pusei."

Usika pārstāvis Alekss Krasjuks vietnē "Instagram" sacīja, ka incidents bijis "pārpratums". Arī pats bokseris apgalvoja, ka tas ir "pārpratums", kas "ātri tika atrisināts". "Pateicos visiem, kas uztraucās," Usiks rakstīja platformā "X".