Ungārija piedāvās nelegālajiem migrantiem bezmaksas vienvirziena biļeti uz Briseli
foto: EPA/Scanpix
Ugārijas valdība šādus draudus izteikusi jau vairākkārt.
Pasaulē
2024. gada 6. septembrī, 15:04

Ungārija piedāvās nelegālajiem migrantiem bezmaksas vienvirziena biļeti uz Briseli

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ungārijas valdība piektdien atkārtoti draudējusi transportēt nelegālos migrantus uz Briseli. "Ja Brisele vēlas nelegālos migrantus, Brisele tos var saņemt," medijiem norādīja Ungārijas Valsts sekretārs Bence Retvari.

Ungārija piedāvās nelegālajiem migrantiem bezmaksa...

Ungārijas premjerministra Vikrora Orbāna kancelejas vadītājs Gergejs Gujāšs jau augustā paziņoja, ka gadījumā, ja Brisele turpinās uzspiest Ungārijai noteikumus, kas padarīs neiespējamu nelegālo imigrantu apturēšanu uz robežas, Budapešta katram no nelikumīgajiem ieceļotājiem piedāvās bezmaksas transportu uz Briseli.

Valsts sekretārs Bence Retvari šodien preses konferencē Budapeštā sacīja, ka Ungārija piedāvās nelegālajiem migrantiem bezmaksas vienvirziena biļeti uz Briseli. Viņš sacīja, ka transportēšana tiks veikta "pēc Eiropas procedūras īstenošanas", taču neprecizēja, kāds tieši būs patvēruma meklētāju statuss. 

Draudi sūtīt nelegālos migrantus uz Briseli ir Ungārijas reakcija uz Eiropas Savienības Tiesas (EST) jūnija spriedumu, ar kuru Ungārijai uzlikta 200 miljonus eiro liela sodanauda par pastāvīgu bloka patvēruma noteikumu neievērošanu. Ja Ungārija nesaskaņos savu politiku ar ES tiesību normām, tai papildus katru dienu tiks piemērota vēl miljons eiro liela sodanauda.