Zelenskis nodos Trampam un Harisai Ukrainas plānu, kā izbeigt Krievijas invāziju
foto: ZUMAPRESS.com
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Pasaulē
2024. gada 27. augustā, 17:45

Zelenskis nodos Trampam un Harisai Ukrainas plānu, kā izbeigt Krievijas invāziju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien paziņoja, ka Ukrainai ir plāns, kā izbeigt karu ar Krieviju, ko viņš to nodos ASV demokrātu un republikāņu kandidātiem uz prezidenta amatu Kamalai Harisai un Donaldam Trampam.

Zelenskis nodos Trampam un Harisai Ukrainas plānu,...

Pēc Zelenska teiktā, ofensīva Kurskas apgabalā ir viens no šī plāna punktiem, kā arī norādīja, ka ofensīva ir palēninājusi Krievijas spēku virzību Pokrovskas virzienā. Pēc Zelenska teiktā, plāns ietver arī papildu soļus diplomātiskajā un ekonomiskajā frontē, tostarp spēcīgu pasākumu kopumu, lai piespiestu Krieviju diplomātiskā ceļā izbeigt karu.

Zelenskis uzsvēra, ka Krievijas mērķis ir okupēt un anektēt citu valstu teritorijas, un tā jau ir okupējusi 27% Ukrainas teritorijas, savukārt Ukraina neplāno anektēt teritorijas, un Kurskas operācija ir aizsardzības operācija, kuras mērķis ir neļaut Krievijai sagrābt vairāk Ukrainas teritoriju.

"Mēs neko nepievienojam savai valstij, mēs nemainām likumdošanu un konstitūciju. Mums nav vajadzīgas nevajadzīgas svešas zemes. Un mums nav vajadzīgi arī ārvalstu pilsoņi," sacīja Ukrainas prezidents.

Kā norādīja Zelenskis, aizsardzības operācija un buferzonu izveide Krievijas Federācijas teritorijā ir vērsta uz to, lai novērstu Ukrainas zemes okupāciju.

Viņš arī pavēstīja, ka septembrī varētu tikties ar ASV prezidentu Džo Baidenu, iespējams, ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros.

5. novembrī notiks ASV prezidenta vēlēšanas, un to rezultātam būs milzīga ietekme uz Ukrainas izredzēm cīnīties pret Krievijas agresiju.