Londonā karnevāla laikā sadurti pieci cilvēki
foto: ZUMAPRESS.com
Likumsargi vēsta, ka viņi no šādām nekārtībām ģimenes pasākumu laikā jau ir noguruši.
Pasaulē
2024. gada 27. augustā, 07:11

Londonā karnevāla laikā sadurti pieci cilvēki

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 26. augustā, Notinghillas karnevāla laikā Londonas ielās izgāja vairāki tūkstoši cilvēku, tomēr starp viņiem - arī vairāki varmākas.

Londonā karnevāla laikā sadurti pieci cilvēki...

Metropolitēna policija vēsta, ka karnevāla pēdējā dienā sadurti pieci cilvēki, no kuriem divi guvuši dzīvībai bīstamus ievainojumus. Viena no ievainotajām bija kāda 32 gadus veca sieviete, kas pasākumu apmeklēja kopā ar savu bērnu. Uzbrukumā cietusi gan viņa, gan viņas atvase, bet, kā ziņo mediķi, "sieviete atrodas kritiskā stāvoklī un par viņas dzīvību cīnās ārsti".

Kopumā pasākuma laikā likumsargi aizturējuši 249 cilvēkis - vairumu no tiem par narkotiku glabāšanu vai tirgošanu. 16 aresti veikti par uzbrukumiem neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem, četri aizturēti par dzimumnoziegumu veikšanu, bet viens - par ieroča glabāšanu. Viena no aizturētajām personām bija vīrietis, kurš tika meklēts par slepkavības mēģinājumu. Bez arestiem, pasākuma laikā tika konfiscēti vairāk nekā 40 ieroči.

"Mēs esam noguruši katru gadu teikt vienus un tos pašus vārdus - mēs esam noguruši stāstīt ģimenēm, ka viņu tuvinieki karnevāla laikā ir smagi ievainoti vai vēl ļaunāk. Mums ir apnicis redzēt šādus noziegumus ģimenes pasākumos," medijiem norādīja policijas komisāra palīga vietnieks Ade Adelekans.

Notinghillas karnevāls Londonas rietumos, kas veltīts Karību reģiona kultūras mantojumam, ir lielākie ielu svētki Eiropā. Tiek lēsts, ka to apmeklēja miljons cilvēku, bet par kārtību karnevāla laikā gādāja aptuveni 7000 policistu.