Tramps un Harisa nevar vienoties, vai gaidāmajās debatēs mikrofonu atstāt ieslēgtu vai izslēgtu
foto: Shutterstock
Harisa ar Trampu septembrī tiksies debatēs.
Pasaulē

Tramps un Harisa nevar vienoties, vai gaidāmajās debatēs mikrofonu atstāt ieslēgtu vai izslēgtu

Jauns.lv

ASV prezidentu amata kandidātu Donalda Trampa un Kamalas Harisas kampaņas strīdas par to, vai nākamajā mēnesī paredzētajās debatēs, kad ir otra kandidāta kārta runāt, izslēgt vienu no mikrofoniem.

Tramps un Harisa nevar vienoties, vai gaidāmajās d...

Harisas kampaņa paziņojumā norādīja, ka vēlas, lai abu kandidātu mikrofoni būtu ieslēgti visā raidījuma laikā, savukārt Trampa kampaņa vēlas, lai ABC debatēs, kas paredzētas 10. septembrī, tiktu ievēroti tie paši noteikumi, par kuriem vienojās laikā, kad demokrātu kandidāts bija Džo Baidens. Tas nozīmētu, ka mikrofoni tiks izslēgti.

Acīmredzamais strupceļš radās, kad bijušais prezidents apšaubīja televīzijas tīkla objektivitāti un deva signālu, ka viņš varētu pat izlaist debates.

Pirms prezidenta Džo Baidens atkāpās no Demokrātu partijas kandidāta amata, viņa kampaņa vienojās ar Trampa kampaņu par dalību divās debatēs - iepriekš jūnijā notikušajās CNN un šogad septembrī gaidāmajās ABC News. Baidena kampaņa vienojās par debašu noteikumiem un piekrita, ka mikrofons tiks izslēgts, kad kandidāts nerunās.

Trampa kampaņa piekrita šim noteikumam, kas tika piemērots CNN debatēs jūnijā.
Taču tagad, kad līdz ABC News debatēm Filadelfijā atlikušas tikai 15 dienas, Harisa kampaņa vēlas, lai mikrofoni būtu “karsti”, proti, tie netiktu izslēgti visu debašu laiku. Tas ļautu abiem kandidātiem pārtraukt un runāt vienam pār otru uz debašu skatuves.

“Viceprezidente ir gatava tikt galā ar Trampa nemitīgajiem meliem un pārtraukumiem reālajā laikā. Trampam vajadzētu pārstāt slēpties aiz izslēgšanas pogas,” paziņojumā sacīja Harisas kampaņas vecākais komunikācijas padomnieks Braiens Falons.

Tramps tikmēr pirmdien žurnālistiem sacīja, ka viņš debašu laikā labprātāk būtu mikrofonus ieslēdzis, taču sacīja, ka “viss bija kārtībā”, kad tie tika izslēgti uz skatuves kopā ar Baidenu.

“Mēs vienojāmies par vienādiem noteikumiem un vienādām specifikācijām, un es domāju, ka, iespējams, tā tam arī vajadzētu būt, bet viņi cenšas to mainīt,” viņš sacīja. “Patiesība ir tāda, ka viņi cenšas no tā izvairīties, jo viņa nevēlas debatēt. Viņa [Harisa] nav laba debatētāja.”

Trampa kampaņa paziņojumā izdevumam “Politico” atkārtoja bijušā prezidenta apsūdzību, sakot, ka Harisa meklē veidu, kā izvairīties no debatēm. “Pietiek ar šīm spēlēm. Mēs piekritām ABC debatēm ar tādiem pašiem nosacījumiem kā CNN debatēm,” portālam Politico sacīja Trampa vecākais padomnieks Džeisons Millers. 

Jau vēstīts, ka 10. septembrī notiks pirmās debates starp ASV prezidenta amata kandidātiem Donaldu Trampu un Kamalu Harisu, ziņo ABC News.