Kurskas apgabala Gluškovas rajonā sagrauts trešais tilts pār Seimu
foto: EPA/Scanpix
Situācija pie Ukrainas - Krievijas robežas Sumu reģionā. 2024. gada 18. augusts.
Pasaulē
2024. gada 19. augustā, 13:24

Kurskas apgabala Gluškovas rajonā sagrauts trešais tilts pār Seimu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukrainas armija Kurskas apgabala Gluškovas rajonā sagrāvuši trešo un pēdējo tiltu pār Seimas upi, vēsta Krievijas militārie blogeri.

Kurskas apgabala Gluškovas rajonā sagrauts trešais...

Iznīcināts tilts pie Karižas ciema, ziņo Vladimirs Romanovs - viens no Krievijas tā dēvētajiem Z-blogeriem, tīmekļa platformu autoriem, kas dedzīgi atbalsta Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu. Sīkāku informāciju Romanovs nesniedz.

"Pretinieks sagrāvis arī pēdējo stacionāro tiltu pār Seimas upi," par notikušo vēsta cits Z-blogeris Jurijs Podoļaks Krievijas karaspēks tagad tiek apgādāts pa pontonu pārceltuvi, un ar to esot "pilnīgi pietiekami, lai veiktu efektīvas darbības Ukrainas Bruņoto spēku uzbrukumu apturēšanai", apgalvo blogeris. Jau pēc šī Podoļaka vēstījuma par tilta iznīcināšanu ziņoja arī Kurskas apgabala pagaidu gubernatora padomnieks Romāns Aļehins.

Arī viņš apgalvo, ka ar tilta iznīcināšanu "nopietns pārsvars gūts netiks", jo krievu karavīri "ātri izveidojuši pontonu pārceltuves". Z-blogeri nav publicējuši tilta iznīcināšanas fotogrāfijas vai video. Ukrainas armija pagaidām nav ziņojusi par triecienu šim tiltam. Gluškovas rajonā bija trīs tilti pār Seimas upi. Viens no tiem, netālu no Gluškovas ciema, tika iznīcināts 16.augusta trieciena laikā. Sākotnēji par tilta iznīcināšanu ziņoja Z-blogeri un anonīmi "Telegram" kanāli. 

Vēlāk Ukrainas armija publicēja videoierakstu ar triecienu tiltam. Ukrainas armijas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks 18.augustā ziņoja par otra tilta iznīcināšanu netālu no Zvannojes ciema. Līdz ar tiltu iznīcināšanu Gluškovskas rajona daļa, kas robežojas ar Ukrainu, ir nošķirta no apgabala pamatdaļas, norādīja Z-blogeri.