Medijs: Putins Kurskas apgabala drošības jautājumus uztic savam bijušajam miesassargam Djuminam
foto: Ekrānšāviņš
Laikā no 1999. līdz 2007. gadam Djumins (pirmais no kreisās) pildīja Putina miesassarga pienākumus. 
Pasaulē
2024. gada 14. augustā, 13:24

Medijs: Putins Kurskas apgabala drošības jautājumus uztic savam bijušajam miesassargam Djuminam

Anna Klāra

Jauns.lv

Krievijas autoratīvais līderis Vladimirs Putins par Kurskas apgabala "pretterorisma operāciju" vadītāju iecēlis savu bijušo miesassargu Alekseju Djuminu, kas šķietami šajā amatā aizvietos Krievijas Federācijas armijas ģenerāli Valēriju Gerasimovu, vēsta Krievijas raidorganizācija "RTVI".

Medijs: Putins Kurskas apgabala drošības jautājumu...

"Aleksejs Gennadjevičs Djumins, kurš līdz šim nav bijis saistīts ar militārajiem vai drošības dienestiem, vakar tika izsaukts pie Putina un saņēma uzdevumu uzraudzīt pretterorisma operācijas Kurskas reģionā," raidorganizācijai norādīja Krievijas domes deputāts Nikolajs Ivanovs. Šīs operācijas tika uzsāktas saistībā ar pieaugošo Ukrainas armijas aktivitāti Krievijas pierobežas reģionos.

Kā vēsta politiķis, "Djumins pirmdien, 12. augustā, tika izsaukts uz sanāksmi ar Putinu, kurā piedalījās tikai Krievijas militārie un drošības dienestu pārstāvji". Kāds Kremlim piesaistīts "Telegram" kanāls apgalvo, ka "Djuminam piešķirtas plašas ārkārtas pilnvaras un viņš iecelts par galveno personu, kas koordinēs visu Krievijas organizāciju, kas darbojas Kurskas reģionā, darbību".

Prokremliskais "Telegram" kanāls "Politsatirka" norāda, ka "Djumina iepriekšējā militārā pieredze, īpaši Krimas aneksijas laikā, varētu būt izšķiroša, lai koordinētu aizsardzības centienus šajā reģionā". Cits Krievijas kanāls, "Rybar", šo lēmumu interpretēja kā "Putina neapmierinātību ar esošajiem militārajiem un drošības vadītājiem".

"Rybar" uzsver, ka "Djumina iecelšana amatā norāda uz Krievijas drošības spēku nespēju patstāvīgi, bez Maskavas iejaukšanās, risināt problēmas kaujas laukā". Djumina galvenais uzdevums Kurskas apgabalā būs "atjaunot pilnīgu kontroli pār situāciju Kurskas apgabalā".

Neatkarīgais izmeklēšanas uzņēmums "Agentstvo" ziņo, ka vairāki militārie emuāru autori kopš pirmdienas ir dzēsuši savus ierakstus par Djumina iespējamo iecelšanu minētajā amatā. Kremļa pārstāvji līdz šim par šo situāciju nav snieguši komentārus.

Dažādi mediji Djuminu dēvē par vienu no Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam pietuvinātajiem cilvēkiem. Laikā no 1999. līdz 2007. gadam viņš pildīja Putina miesassarga pienākumus.