Jaunais "Hamas" līderis Jahja Sinvars esot prasījis Izraēlai pamieru
foto: ZUMAPRESS.com
Jāpiebilst, ka iepriekšējā nedēļā par jauno politisko "Hamās" līderi iecelto Jahju Sinvaru Izraēlas armija un amatpersonas uzskata par vienu no 7. oktobra uzbrukuma Izraēlai plānotājiem.
Pasaulē

Jaunais "Hamas" līderis Jahja Sinvars esot prasījis Izraēlai pamieru

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Jaunais "Hamas" līderis Jahja Sinvars, kurš ievēlēts pēc iepriekšējā līdera Ismaila Hanijas iznīcināšanas, ar Ēģiptes un Kataras starpnieku palīdzību esot Izraēlai nodevis ziņu, ka vēlas pamieru, vēsta CNN.

Jaunais "Hamas" līderis Jahja Sinvars esot prasīji...

Pēc divu avotu - Izraēlas pārstāvju - teiktā valsts premjerministrs Benjamins Netanjahu esot gatavs pamiera noslēgšanai neatkarīgi no tā, kā tas varētu ietekmēt viņa valdošo koalīciju. Taču Izraēlas aizsardzības struktūras Netanjahu ieceri uztver skeptiski, vēsta medijs.

Pret vienošanos, saskaņā ar CNN pausto, iestājas finanšu ministrs Becalels Smotričs, kurš to dēvē par “kapitulāciju”. Iebildumus izteicis arī nacionālās drošības ministrs Itamars Ben-Gvirs.

Kāds CNN avots sacījis, ka “neviens nezina”, ko Netanijahu īsti vēlas. ASV varas iestādes tikmēr Izraēlas vadībai “skaidri likušas saprast”, ka gaida no tās vienošanās noslēgšanu par uguns pārtraukšanu, lai izvairītos no plaša reģionālā kara, sacījis CNN avots.

Jāpiebilst, ka iepriekšējā nedēļā par jauno politisko "Hamas" līderi iecelto Jahju Sinvaru Izraēlas armija un amatpersonas uzskata par vienu no 7. oktobra uzbrukuma Izraēlai plānotājiem.

Sinvars tika iecelts par jauno "Hamas" vadītāju mazāk nekā nedēļu pēc "Hamas" politiskā līdera Ismaila Hanijas nogalināšanas Teherānā. Irāna un "Hamas" ir apsūdzējušas Izraēlu viņa slepkavībā. Izraēla ir atteikusies komentēt Hanijas nogalināšanu.

"Hamas" 2023. gada 7. oktobra nežēlīgajā uzbrukumā Izraēlai gāja bojā 1198 cilvēki, galvenokārt civiliedzīvotāji, liecina aģentūras AFP aprēķini, kas balstīti uz Izraēlas oficiālajiem datiem. Uzbrukuma laikā kaujinieki sagūstīja arī 251 cilvēku, no kuriem 111 joprojām atrodas gūstā Gazā, bet 39 ir miruši.