Lielbritānijā daudzviet notikuši protesti pret rasismu
foto: ZUMAPRESS.com
Lielbritānijā daudzās pilsētās Anglijā trešdienas vakarā notikuši protesti pret rasismu.
Pasaulē
2024. gada 8. augustā, 07:53

Lielbritānijā daudzviet notikuši protesti pret rasismu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lielbritānijā daudzās pilsētās Anglijā trešdienas vakarā notikuši protesti pret rasismu.

Lielbritānijā daudzviet notikuši protesti pret ras...

Demonstrācijas, kurās piedalījās tūkstošiem cilvēku, sekoja saspringtai nedēļai, ko raksturoja nekārtības un vardarbība pret imigrantiem.

Jau ziņots, ka nekārtības Lielbritānijā izcēlās pēc trīs meiteņu noduršanas 29.jūlijā Sautportā, Anglijas ziemeļos. Pēc slepkavības sociālajos medijos sākotnēji izplatījās nepatiesas baumas, ka uzbrucējs bijis musulmaņu patvēruma meklētājs. Vēlāk aizdomās turamais tika identificēts kā 17 gadus vecais Aksels Rudakubana, kas dzimis Velsā. Britu mediji ziņoja, ka viņa vecāki ir no Ruandas.

Pūļi uzbruka policijai, dedzināja un izlaupīja veikalus, izsita automašīnu un māju logus un uzbruka viesnīcām, kurās bija izmitināti patvēruma meklētāji, un mošejām. Saistībā ar nekārtībām aizturēti vairāk nekā 400 cilvēki. Vairāk nekā 140 cilvēkiem ir izvirzītas apsūdzības, un daži jau ir notiesāti.

Trešdienas vakarā vairākās pilsētās, tai skaitā Londonā, Bristolē un Ņūkāslā, tika gaidīti protesti pret imigrāciju, bet tos aizēnoja kontrdemonstrācijas pret rasismu. Šīs demonstrācijas lielākoties noritēja mierīgi.