Pasaulē

Irānā likvidētā Hanijas vietā "Hamas" teroristi par savu vadoni izraudzījušies iespējamo 7. oktobra uzbrukuma autoru Jahju Sinvaru

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" otrdien par savu jauno politisko līderi iecēla grupējuma vadītāju Gazas joslā Jahju Sinvaru, kuru Izraēlas armija un amatpersonas uzskata par vienu no 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai autoriem.

Irānā likvidētā Hanijas vietā "Hamas" teroristi pa...

Viņš tika iecelts par jauno "Hamas" vadītāju mazāk nekā nedēļu pēc "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas nogalināšanas Teherānā. Irāna un "Hamas" ir apsūdzējušas Izraēlu viņa slepkavībā. Izraēla ir atteikusies komentēt Hanijas nogalināšanu.

"Hamas" 7.oktobra uzbrukumā gāja bojā 1198 cilvēki, galvenokārt civiliedzīvotāji, liecina aģentūras AFP aprēķini, kas balstīti uz Izraēlas oficiālajiem datiem. Uzbrukuma laikā kaujinieki sagūstīja arī 251 cilvēku, no kuriem 111 joprojām atrodas gūstā Gazā, bet 39 ir miruši.

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

"Hamas" teroristu atbrīvota ķīlniece stāsta par piedzīvoto

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

Izraēla gatavojas vērienīgam bruņotam iebrukuma Gazas joslā, lai iznīcināti “Hamas”. Izraēlas armija ir būtiski pārāka pār “Hamas” kaujiniekiem – tā ir labi apmācīta un labi aprīkota. Tomēr “Hamas” rīcībā ir viens trumpis, kas Izraēlas armijai var prasīt milzīgus zaudējumus karavīru vidū. Un šis trumpis ir pazemes tuneļi, kas dažkārt tik dēvēts arī par “Gazas metro”.

"Hamas" tuneļu sistēma Gazas joslā

Izraēla gatavojas vērienīgam bruņotam iebrukuma Gazas joslā, lai iznīcināti “Hamas”. Izraēlas armija ir būtiski pārāka pār “Hamas” kaujiniekiem – tā ...