Baiss noziegums Zviedrijā: meitene nolaupa un nogalina savu vienaudzi
foto: VIA REUTERS/Scanpix
Policijas mašīna nozieguma vietā Zviedrijā. Fotogrāfijai nav saistības ar konkrēto lietu.
Pasaulē
2024. gada 25. jūlijā, 12:24

Baiss noziegums Zviedrijā: meitene nolaupa un nogalina savu vienaudzi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Otrdien, 23. jūlijā, Landskronā Zviedrijas dienvidos atrasts skolas vecuma meitenes līķis, kuru, kā nojauš policija, nolaupījusi un nogalinājusi cita aptuveni tāda paša vecuma meitene, kas jaunāka par 15 gadiem.

Baiss noziegums Zviedrijā: meitene nolaupa un noga...

Policija meitenes līķi ar vardarbības pazīmēm atrada vakar uzreiz pēc pusnakts Landskronas rūpnieciskajā zonā parastas patrulēšanas laikā. Sākotnēji policija informēja, ka bojāgājusī ir sieviete 25 līdz 35 gadu vecumā, taču šodien pēc upura personības noskaidrošanas prokuratūra paziņoja, ka nogalinātā ir meitene no vidusskolas izlaiduma klasēm, neprecizējot viņas vecumu, kā to pārraida "Dagens Nyheter" un SVT.

"Izpētot viņas pārvietošanos un rīcību pirms slepkavības, mēs saņēmām informāciju par citu meiteni," piebilda izmeklēšanas vadītājs prokurors Tomass Olvmurs, runājot par iespējamo slepkavu. "Viņai arī ir mazāk nekā 15 gadu. Šī meitene bija pazīstama ar nogalināto."

Bez slepkavības izmeklēšana attiecas arī uz cilvēka nolaupīšanu, jo nogalinātās meitenes līķa atrašanās apstākļi norāda, ka pirms slepkavības viņai atņemta brīvība. Policija informēja, ka bērns nogalināts netālu no vietas, kur atrasts viņas līķis, vēsta "Postimees.ee".

Prokurors sarunā ar "Dagens Nyheter" piebilda, ka, ņemot vērā iespējamā slepkavas vecumu, viņu nav iespējams apcietināt. "Viņa ir nodota Sociālā dienesta aprūpē," piebilda Olvmurs.

Noziegums noticis svētdien vai pirmdien. Iespējamā slepkava savu vainu pagaidām nav atzinusi.

Bērnam nozīmētā advokāte Sesīlija Džonsone atteicās komentēt savas klientes nostāju par viņai izvirzītajām apsūdzībām. "Šobrīd es nevaru neko komentēt," laikrakstam Expressen paziņojusi juriste.

Tēmas