Pasaulē
2024. gada 18. jūlijā, 21:56

Ļaunprāši aizdedzina daudzdzīvokļu māju Nicā; liesmās dzīvību zaudējušo skaitā visa ģimene

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nicā, Francijas dienvidos, ceturtdien daudzdzīvokļu mājā tīši izraisītā ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši septiņi cilvēki, pavēstīja amatpersonas.

Ļaunprāši aizdedzina daudzdzīvokļu māju Nicā; lies...

Sieviete ieskrējusi liesmās, lai glābtu savus bērnus, bet visa ģimene gājusi bojā, pavēstīja policija. Bērni bija piecus, septiņus un desmit gadus veci, vēsta laikraksts "Nice-Matin".

Aizdomās par tīšu ugunsgrēka izraisīšanu tiek turēti trīs gados jauni vīrieši, pavēstīja prokuratūra. Novērošanas kameru ierakstā redzams, kā ap plkst.3 vīrieši ēkas kāpņutelpā izlej benzīnu un pielaiž uguni.

Liesmas ātri izpletušās līdz septītajam stāvam. Divi cilvēki izlekuši pa logu, viens no viņiem gājis bojā.

Aculiecinieki, arī policisti, bija šokā. Apmeklējot traģēdijas vietu, premjerministrs Gabriels Atāls sacīja, ka "izmeklēšana virzās uz priekšu, un tiek meklēti trīs cilvēki". "Tiek darīts viss, lai viņus atrastu, un viņi saņems bargu sodu," sacīja premjers. Nicas mērs Kristiāns Esterozī pauda cerību, ka "šie barbari tiks atrasti, cik vien drīz iespējams, un viņiem tiks piespriests  mūža ieslodzījums".

Traģēdija notikusi Lemulēnā - augstceltņu rajonā Nicas nomalē, kur jau iepriekš pieredzēta ar narkotiku tirdzniecību saistīta vardarbība. Ugunsgrēks varētu būt saistīts ar policijas nesenajiem centieniem atbrīvot rajonu no narkodīleriem, uzskata mērs.

Atbilstoši mediju ziņām upuri ir no Komoru salām - Indijas okeāna arhipelāga.

Tēmas