foto: Shutterstock
Latvietis Vācijā 16 reizes mēģina ar karti samaksāt par tikpat daudz aliem; bārmenim neiztur nervi - tiek izsaukta policija
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 3. jūlijs, 12:37

Latvietis Vācijā 16 reizes mēģina ar karti samaksāt par tikpat daudz aliem; bārmenim neiztur nervi - tiek izsaukta policija

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Spiegel

Kādā Bavārijas restorānā 21 gadu vecs jaunietis no Latvijas vairākas reizes pasūtīja alu un katru reizi norēķinās par to ar debetkarti. Restorāna īpašnieks bija sašutis.

Jaunietis alu pasūtīja 16 reizes atkal un atkal norēķinoties ar karti, kādā brīdi īpašniekam neizturēja nervi un viņš izsauc policiju.  Pēc policijas teiktā, norēķini ar karti ir diezgan neizdevīgi tirgotavas vai, šajā gadījumā - restorāna īpašniekam, jo rada papildus izmaksas.

Saskaņā ar “Passauer Neue Presse” sniegto informāciju policija ziņoja, ka jaunietis nevēlējās sadarboties un pretojās policistiem. Viņš tika izvests no restorāna un viņam tika liegts atgriezties. Viņš gan būtībā nebija izdarījis nekādus noziedzīgus nodarījumus.

Atšķirībā no Latvijas, kur mums ir pierasts maksāt ar norēķinu karti par visu, Vācijā restorānu īpašnieki var brīvi izlemt, vai un par kādu summu pieņemt maksājumus ar karti. Tas parasti ir saistīts ar ievērojamām papildu izmaksām.

Tēmas