Krimā notriektas raķetes atlūzas nogalina piecus cilvēkus; Krievija apsūdz Ukrainu "naidā pret visu krievisko, pareizticību un kristietību"
foto: IMAGO/SNA
Aina Sevastopolē pēc raķešu atlūzu nokrišanas
Pasaulē

Krimā notriektas raķetes atlūzas nogalina piecus cilvēkus; Krievija apsūdz Ukrainu "naidā pret visu krievisko, pareizticību un kristietību"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ukraina svētdien raidīja raķetes uz okupēto Krimu un vienas notriektas raķetes atlūzas Sevastopoles pludmalē nogalinājušas piecus un ievainojušas vairāk nekā 100 cilvēkus, paziņojušas okupācijas iestādes.

Krimā notriektas raķetes atlūzas nogalina piecus c...

Okupantu ieceltais Sevastopoles gubernators Mihails Razvožajevs  platformā "Telegram" rakstīja, ka vienu raķeti Krievijas pretgaisa aizsardzība notriekusi virs vienas no pilsētas pludmalēm, kurā atradušies cilvēki.

Sociālajos tīklos publicētajos video bija redzami cilvēki, kas bēg no pludmales, atskanot sprādzieniem. Razvožajevs arī rakstīja, ka aizdegusies kāda ēka un mežs.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka trieciena datums Sevastopolei bija izvēlēts speciāli, lai Svētās Trīsvienības dienā veiktu "rituāla noziegumu". 

"Mēs taču lieliski saprotam, kas ir Kijivas režīma būtībā — tas ir dziļš naids pret visu, kas saistīts ar Krieviju, ar krievu, Krievijas kultūru. Un, protams, ar pareizticību un kristietību kopumā", liekulīgi paziņoja Zaharova, kamēr viņas "kristīgā, pareizticīgā" armija turpina jau 851. dienu nogalināt Ukrainas iedzīvotājus.