Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zelenskis samitā Šveicē: viss, par ko mēs vienosimies, būs daļa no miera uzturēšanas procesa
foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau aizvadījis pirmās tikšanās miera samita ietvaros.
Pasaulē

Zelenskis samitā Šveicē: viss, par ko mēs vienosimies, būs daļa no miera uzturēšanas procesa

Jauns.lv

Viss, par ko vienosies miera samita dalībnieki Šveicē, kļūs par daļu no Ukrainas miera uzturēšanas procesa, preses konferencē ar Šveices prezidentu paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis samitā Šveicē: viss, par ko mēs vienosim...

"Viss, par ko šodien samitā tiks panākta vienošanās, būs daļa no mums tik svarīgā miera uzturēšanas procesa. Ticu, ka mēs šeit samitā redzēsim, kā top vēsture. Paldies jums par jūsu atbalstu, un lai taisnīgs miers tiek nodibināts pēc iespējas ātrāk," paziņoja valsts vadītājs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau aizvadījis pirmās tikšanās miera samita ietvaros. Jo īpaši viņš tikās ar Šveices prezidenti Violu Amherdu.

Kas zināms par miera samitu

Šodien Šveicē sākās Ukrainas miera samits. Tas notiek Burgenstokas kūrortā netālu no Lucernas pilsētas. Samitā piedalās pārstāvji no aptuveni 100 valstīm un organizācijām.

Samita dalībnieki izskatīs vairākus jautājumus saistībā ar Ukrainas miera formulu. Samita ietvaros notiks arī valstu līderu un pārstāvju individuālās tikšanās. Paredzams, ka dalībnieki pieņems kopīgu deklarāciju. Taču, kā vēsta Šveices mediji, samita dalībnieki vēl nav panākuši vienošanos par deklarāciju.