Vācijas Aizsardzības ministrija plāno palielināt valsts bruņoto spēku rezervistu skaitu
foto: Shutterstock
Vācija plāno palielināt valsts bruņoto spēku rezervistu skaitu.
Pasaulē
2024. gada 9. jūnijā, 17:10

Vācijas Aizsardzības ministrija plāno palielināt valsts bruņoto spēku rezervistu skaitu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas Aizsardzības ministrija plāno palielināt valsts bruņoto spēku rezervistu skaitu līdz 60 000 cilvēku, ziņo laikraksts "Zeit".

Vācijas Aizsardzības ministrija plāno palielināt v...

Bundesvēra ģenerālinspektora vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Hope paziņoja, ka rezervei jābūt apmācītai un bruņotai, kā tas bija Aukstā kara laikā, un tajā jābūt gan vīriešiem, gan sievietēm.

"Esmu pārliecināts, ka mums jāpielāgo rezerve pašreizējiem drošības politikas izaicinājumiem, lai tā varētu pienācīgi atbalstīt Bundesvēru, pildot valsts aizsardzības un alianses aizsardzības uzdevumus," teica Hope.

2023.gadā Bundesvēra sastāvā bija aptuveni 182 000 karavīru un 34 000 rezervistu. Tajā pašā laikā, kā raksta "Spiegel", NATO pavēlniecība pieprasīja palielināt Vācijas bruņoto spēku sastāvu līdz 272 tūkstošiem cilvēku, ja tiktu piemērots NATO hartas 5.pants par alianses dalībvalstu savstarpējo aizsardzību.

"To nevar izdarīt bez rezerves. Mēs to redzam Ukrainā," "Spiegel" citē Hopes teikto. "Tas ir jāievieš ikviena cilvēka galvā. Struktūrām jābūt tādām, lai šīs rezerves vienības varētu integrēt aktīvajos spēkos."