Otrais naža uzbrukums nedēļas laikā:  Manheimā sadurts politiķis Heinrihs Kohs
foto: Ekrānuzņēmums
Vācijas politiķis Heinrihs Kohs.
Pasaulē
2024. gada 5. jūnijā, 12:23

Otrais naža uzbrukums nedēļas laikā: Manheimā sadurts politiķis Heinrihs Kohs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Vien 5 dienas pēc tam, kad radikālis Vācijas pilsētā Manheimā politisko demonstrāciju laikā sadūra vairākus vietējos iedzīvotājus, pilsētu pāršalcis vēl kāds nežēlīgs uzbrukums politiķim - otrdienas vakarā sadurts galēji labā politiskā spārna "Alternatīva Vācijai" (AfD) pārstāvis Heinrihs Kohs.

Otrais naža uzbrukums nedēļas laikā: Manheimā sad...

Jau ziņots, ka 31. maijā "Youtube" tiešraides laikā afgāņu radikālis sadūra vairākus Vācijas iedzīvotājus. Uzbrukums notika labējo demonstrācijas laikā vienā no Manheimas centrālajiem laukumiem. Video no notikuma vietas redzams, ka civiliedzīvotāji mēģina uzbrucēju apturēt, tomēr viņš pretojas un cīņas laikā sadur arī vietējo likumsargu, kurš vēlāk no gūtajām traumām gāja bojā.

Otrs radikāļu uzbrukums notika aizvadītās dienas, 4. jūnija, vakarā ap plkst. 23.00 netālu no pilsētas tirgus. 62 gadus vecajam Koham uzbruka trīs cilvēku grupējums, kuram politiķis pārmeta viņa partijas vēlēšanu plakātu bojāšanu. Diskusija rezultējās nevienlīdzīgā cīņā un pēc konfrontācijas politiķis ar durtām brūcēm tika nogādāts ārstniecības iestādē. Mediķi ziņo, ka viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Viens no aizdomās turētajiem tika arestēts otrdienas vakarā, bet patlaban Vācijas likumsargi cenšas noskaidrot vēl divu uzbrucēju atrašanās vietu. Manheimas policisti apstiprināja, ka par notikušo uzsākta aktīva izmeklēšana, tomēr sīkāku informāciju par notikušo medijiem nesniedza.

foto: Ekrānuzņēmums
31. maija uzbrukumā bojā gājušais policists Rouvens L.
31. maija uzbrukumā bojā gājušais policists Rouvens L.

Uzbrukums noticis vien 5 dienas pēc tam, kad no naža uzbrukumā gūtām brūcēm Manheimā bojā gāja 29 gadus vecs policists. Noziegumā vainojams 25 gadus vecs afgāņu pilsonis Sulaimans Atea, kurš pārcēlās no Afganistānas uz Vāciju 2014. gadā, kad viņam bija vien 15 gadi. Sākotnēji viņam patvērums tika atteikts, tomēr ņemot vērā viņa vecumu, afgānis netika no Vācijas izraidīts.

Aizvadīto dienu brutālie uzbrukumi pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām,  radījuši pamatīgu spriedzi Vācijas sabiedrībā un daudzi iedzīvotāji pieprasa stingrāgus imigrācijas ierobežojumus valstī.