Igaunijas prezidentu sanikno "Sky News" žurnālists. Ilvess atsakās sniegt interviju. VIDEO
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess svētdien saniknojās uz britu telekompāniju „Sky News”, jo tās žurnālists nespēja pareizi izrunāt viņa uzvārdu. Prezidents atteicās sniegt interviju, vēlāk gan viņš piekrita runāt.
Pasaulē
2015. gada 9. februāris, 17:40

Igaunijas prezidentu sanikno "Sky News" žurnālists. Ilvess atsakās sniegt interviju. VIDEO

Jauns.lv

Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu svētdien, 8. februārī, ne pajokam saniknoja britu telekanāla „Sky News” žurnālists Dermots Mernagans, kurš tiešajā ēterā nekādi nespēja pareizi izrunāt prezidenta uzvārdu. Prezidents apvainojās un vairs nevēlējās sniegt interviju.

Te gan jāpiebilst, ka pēc kāda laiciņa intervija notika. Lai nogludinātu nesmukumu, žurnālists saprastu savu kļūdu un prezidentu pierunātu turpināt interviju, „Sky News” bija spiests pārtraukt ziņu raidījumu un iestarpināt laika ziņas.

Šis nedaudz amizantais incidents noticis 8. februārī. Žurnālists no studijas Lielbritānijā tiešraidē uzrunāja Minhenē esošo Igaunijas prezidentu, nodēvējot viņu nevis vārdā un uzvārdā, bet vienkārši par Tomasu Hendriku: „Igaunijas prezidents Tomass Hendriks ir tiešajā ēterā no Minhenes, kur pulcējušies eksperti un politiķi, lai spriestu par drošības jautājumiem.”

Prezidentam tas nepatika, viņš nespēja savaldīties, strauji noņēma brilles un paziņoja, ka žurnālistam vajadzētu pareizi nosaukt viņa uzvārdu. Pēc dažām sekundēm klusuma žurnālists paziņoja, ka ar Igaunijas prezidentu nespēj sazināties, tāpēc sekos laika prognoze. Šis „Sky News” pārpratums īsā laikā kļuvis par interneta hitu.

Vēlāk Igaunijas prezidenta padomnieks paziņojis, ka žurnālists sapratis savu misēkli un ieguva iespēju interviju turpināt. Tomēr šī saruna izvērtās visai saspringta. Britu žurnālists vēlējās uzzināt, vai Igaunijā nevalda bailes sakarā ar Krievijas agresiju Ukrainā. Uz to Igaunijas prezidents atbildēja: „Jūs man jautājat par bailēm, man nav baiļu. (..) Uzskatu, ka ir nepareizi uzreiz jautāt par bailēm.”

Jāteic, ka šī nav pirmā reize, kad ārzemju žurnālistiem iznācis misēklis ar Tomasa Hendrika vārdu un uzvārdu. Arī viņa vizītes laikā ASV amerikāņu ziņu kanāls CNN mūsu ziemeļu kaimiņvalsts prezidentu titros pieteica kā „Tomass Hendriks, Igaunijas prezidents”.

Tomass Hendriks Ilvess britu telekanālā „Sky News” Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Lita Krone/LETA, Evija Trifanova/LETA