foto: Shutterstock
Krievus neielaiž lidmašīnās uz Meksiku
Pasaulē
2024. gada 18. aprīlis, 05:11

Krievus neielaiž lidmašīnās uz Meksiku

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Turcijā sākts neielaist Krievijas pilsoņus avioreisos uz Meksiku. Krievijas Tūrisma operatoru asociācijas viceprezidents, kompānijas “Space Travel” ģenerāldirektors Arturs Muradjans atzīst, ka šādas situācijas rodas “Turkish Airlines” un jau ilgu laiku.

Muradjans spriež, ka lidsabiedrība baidās no ASV pretenzijām, jo Meksia pašlaik ir galvenais nelegālās imigrācijas kanāls uz Savienotajām Valstīm, turklāt visbiežāk caur Stambulas lidostām. Viņš ir neizpratnē, kāpēc ceļotājus tādā gadījumā nenoņem “no trases” jau Maskavā.

8. aprīlī trīs Krievijas pilsones devās uz Meksiku tranzītā caur Stambulu, ceļojums bija nopirkts kā ceļazīme firmā, bija atpakaļceļas biļetes un rezervēta viesnīca. Tomēr pārsēšanās laikā viņas neielaida “Turkish Airlines” lidmašīnā, skaidrojot, ka nav iepriekš bijušas tik “varenās valstīs, kā Amerika, Kanāda vai Anglija, kā arī Meksikā”, tāpēc nevarot lidot, tādi esot Meksikas valdības noteikumi. Krievietēm nekas cits neatlika, kā lidot mājās, zaudējot 16 dienu atpūtu Kankūnā.

Jau pērn janvārī kļuva zināms, ka Meksika pārstājusi ielaist dažu valstu, tostarp Krievijas, pilsoņus, jo uz ASV vērojams pastiprināts migrantu pieplūdums. Pēc “The New York Times” datiem, no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. septembrim uz ASV dienvidu robežas bija aizturēti 21 763 Krievijas pilsoņi – 47 reižu vairāk nekā divus gadus iepriekš. Iemesls ir Krievijas uzsāktais karš un mobilizācija.