Igaunija iecerējusi naktīs slēgt Narvas robežšķērsošanas punktu
Narvas robežšķērsošanas punkts (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 3. aprīlis, 00:01

Igaunija iecerējusi naktīs slēgt Narvas robežšķērsošanas punktu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments un Iekšlietu ministrija no maija vēlas naktīs slēgt Narvas robežšķērsošanas punktu, jo salīdzinājumā ar janvāri cilvēku plūsma, kas šķērso Igaunijas un Krievijas robežu ir par pusi mazāka.

Igaunijas iestāžu plāns paredz, ka Narvas robežšķērsošanas punkts būs atvērts katru dienu no plkst.7 līdz plkst.22. Jaunajai kārtībai nav paredzēts noteikts termiņš.

Krievija februāra sākumā slēdza robežšķērsošanas punktu Ivangorodā autotransporta satiksmei, kā iemeslu minot rekonstrukciju, ko paredzēts turpināt līdz 2025.gada beigām. Saistībā ar to Ivangorodas - Narvas robežšķērsošanas punktā cilvēku skaits sarucis no vairāk nekā 170 000 janvārī līdz apmēram 108 000 februārī. Naktī robežšķērsotāju skaits mēneša laikā samazinājies par pusi līdz 13 000.

Plāns paredz, ka arī naktī robežkontroles punktā atrastos darbinieki, tomēr varētu samazināt robežsargu skaitu. Tas Policijas un robežsardzes departamentam ļautu atvēlēt papildu resursus padziļinātām pārbaudēm dienā un zaļās robežas kontrolei.

Igaunijas Iekšlietu ministrija ierosinājumu valdībai plāno nosūtīt drīzumā.