foto: Ekrānšāviņš
VIDEO: Slovākijā trīs dienu laikā notikuši divi lāča uzbrukumi cilvēkiem; viens beidzies letāli
17. martā, lācis uzbrucis iedzīvotājiem Slovākijas pilsētā Liptovski Mikulāša.
Pasaulē
2024. gada 17. marts, 22:39

VIDEO: Slovākijā trīs dienu laikā notikuši divi lāča uzbrukumi cilvēkiem; viens beidzies letāli

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien Slovākijas ziemeļos no lāča uzbrukuma bojā gājusi kāda Baltkrievijas pilsone. Savukārt, svētdien lācis ievainojis piecus cilvēkus Slovākijas pilsētā Liptovski Mikulāša.

Piektdien, 15. martā kāda sieviete kopā ar pavadoni bija devusies pārgājienā Tatru kalnos, tomēr neilgi pēc ceļojuma uzsākšanas viņi saskārās ar liktenīgu pavērsienu. Demēnovas ielejā abiem ceļu aizšķērsoja lācis, kurš uzvedās agresīvi un momentā atpūtniekiem uzklupa.

Vīrietis norāda, ka uzbrukuma laikā viņš ar draudzeni pašķīries un katrs metās bēgt savā virzienā. Pēc izglābšanās vīrietis nekavējoties sazinājies ar Kalnu glābšanas dienestu, kas uzsāka meklēšanas operāciju.

Neilgi pēc ierašanās notikuma vietā dienesta darbinieki uzgājuši sievietes mirstīgās atliekas, un netālu esošu lāci, kas no viņas līķa neatstājās. Glābēji raidījuši pāris brīdinājuma šāvienus gaisā, līdz beidzot lācis notikuma vietu pameta un metās bēgt. Glābšanas dienest vēsta, ka pagaidām vēl nav skaidrs vai sieviete nomira kritiena vai uzbrukuma rezultātā.

Savukārt, svētdien, 17. martā, lācis uzbrucis iedzīvotājiem Slovākijas pilsētā Liptovski Mikulāša. Uzbrukumā cietuši pieci cilvēki, no kuriem jaunākajā bija vien 10 gadus veca meitenīte. Par laimi  gadījums nebeidzās letāli un cietušie tika sveikā ar kodieniem un nobrāzumiem.

Pēdējos gados Slovākijā notikuši vairāki lāču uzbrukumi cilvēkiem, tostarp letāls uzbrukums 2021. gadā. Lāči ir izplatīti iemītnieki visā Karpatu kalnu grēdā, kas stiepjas no Rumānijas līdz Ukrainas rietumiem līdz Slovākijai un Polijai.