foto: Ekrānšāviņš
Nelāgs ieradums vīrieti ASV ierindo Ginesa rekordu grāmatā
Dons Gorskis dzīves laikā notiesājis vairāk nekā 34 tūkstošus burgeru.
Pasaulē
2024. gada 1. marts, 21:06

Nelāgs ieradums vīrieti ASV ierindo Ginesa rekordu grāmatā

Jauns.lv

Ginesa rekordu grāmatā iekļauts kāds amerikānis Dons Gorskis, kurš dzīves laikā notiesājis vairāk nekā 34 tūkstošus hamburgeru.

Daudzi draugi nedomāja, ka Dons Gorskis nodzīvos ilgāk par 70 gadiem, ņemot vērā viņa nelāgo ieradumu - katru dienu apēst divus līdz deviņus "Big Mac" hamburgerus. Tomēr vīrietis ne vien negrasās no sava ieraduma atteikties, viņš 1. martā izpelnījies arī Ginesa rekordu grāmatas žūrijas uzmanību, tiekot atzīts par cilvēku, kurš dzīves laikā nobaudījis visvairāk hamburgeru.

Gorskis vēsta, ka viņa mīlas dēka ar lielajiem burgeriem aizsākās 1972. gada 17. maijā.

"Tajā dienā es sev  nosolījos tos baudīt visu savu atlikušo mūžu. Pēc burgera notiesāšanas es tukšās kastes iemetu automašīnas aizmugurējā sēdeklī un sāku tās skaitīt kopš pirmās dienas."

Un tik tiešām - vīrietis ir saglabājis čekus par katru hamburgeru, ko viņš dzīves laikā ir apēdis.

Tomēr vīrieša aizraušanās ar neveselīgo pārtiku radījusi sarežģījumus viņa ģimenē. Viņš norāda, ka šī "atkarība" pamatīgi satraukusi māti, kas likusi viņam nosolīties, ka dienas laikā viņš ieturēs vismaz vienu sabalansētu maltīti. Savukārt vīrieša sieva ar viņa paradumu ir samierinājusies.

Gorskis norāda, ka par veselības problēmām nesūdzas - viņam tā esot vislabākajā kārtībā un viņš katru dienu nostaigā vairākus kilometrus.

"Es plānoju ēst burgerus līdz savai pēdējai stundiņai un manas domas nekas nemainīs!" norāda rekordists.

Tēmas