foto: Jesse Baird, Facebook
Meklējot pazudušu geju pāri, Austrālijā atrod cilvēku mirstīgās atliekas
Pasaulē
2024. gada 28. februāris, 05:56

Meklējot pazudušu geju pāri, Austrālijā atrod cilvēku mirstīgās atliekas

Jauns.lv/BBC

Meklējot pazudušu pāri no Sidnejas - Džesiju Bērdu un Lūku Deivisu, atrasti divi līķi, ziņo policija.

"Mēs esam pārliecināti, ka esam atraduši Lūku un Džesiju," sacīja Jaundievidvelsas policijas komisāre Kārena Veba. 

Par slepkavību aizdomās turētais Bomons Lamars-Kondons ir policists, kurš iepriekš ticies ar televīzijas raidījuma vadītāju Bērdu un kuru iepriekš apsūdzēja slepkavībā.

Abu cilvēku mirstīgās atliekas tika atrastas lauku īpašumā Bungonijas pilsētā.

Policija paziņoja, ka pēc sākotnējās atteikšanās sadarboties ar izmeklētājiem Lamarre – Kondons otrdienas rītā atklāja abu līķu atrašanās vietu.

Detektīvs Daniels Dohertijs sacīja, ka mirstīgās atliekas atrastas netālu no ieejas īpašumā un konstatēti mēģinājumi ķermeņus apklāt ar akmeņiem un gruvešiem. 

Viņš piebilda, ka, pēc policijas domām, mirušā pāra nogādāšanai baltā furgonā no Bērda kunga iekšpilsētas mājas, kur, iespējams, arī tika nogalināti, izmantoti divi “sērfošanas maisi.”

Izmeklētāji pagājušajā nedēļā atrada lodi, kura atbilst Lamarra - Kondona dienesta ierocim, kā arī ievērojamu daudzumu asiņu.

Lamarra - Kondons, kurš piektdien stājās tiesas priekšā un kuram tika atteikts drošības līdzeklis, nav komentējis pret viņu izvirzītās apsūdzības. 2019. gadā viņš pievienojās policijas spēkiem, iepriekš bija slavenību emuāru autors.

Policija sāka virzīt savus spēkus uz Bungonia īpašumu, kas atrodas apmēram divas stundas uz dienvidiem no Sidnejas, pēc tam, kad uzzināja, ka Lamarre – Kondons to apmeklējis baltā furgonā, kurā, pēc policijas domām, kopā ar kādu paziņu pārvadāja līķus.

Tiek uzskatīts, ka šī lieta, kas ir pārņēmusi visu Austrāliju, ir pirmā slepkavība pēdējo 10 gadu laikā, kur aizdomās tur Jaundievidvelsas policistu. Tas licis pārskatīt policijas darbinieku ārpusdarba laika piekļuvi saviem šaujamieročiem.

Tas arī licis Sidnejas ikoniskās "Mardi Gras" parādes organizatoriem atsaukt policijas dalību šī gada gājienā. Šāds lēmums izraisījis diskusijas tiešsaistē un policijas vilšanos - likumsargi apgalvo, ka slepkavības ir "kaislības" noziegums, nevis "naids pret gejiem".

"Mardi Gras" parādei ir sarežģīta gan LGBTQ aktīvisma, gan policijas brutalitātes vēsture. Pēc pirmā gājiena 1998. gadā vietējie darbinieki piekāva un arestēja desmitiem cilvēku.

"Acīmredzot, Džesijs un Lūks bija ļoti aktīvi kopienas dalībnieki, skatos viņu fotogrāfijas tiešsaistē un zinu, ka viņiem bijusi lieliska dzīve," sacīja komisārs Vebs.

Tēmas