foto: Julie Richard/ Unsplash
Anglijas skolās aizliegs lietot mobilos telefonus
Apvienotās Karalistes ministri apstiprinājuši Izglītības ministrijas plānu aizliegt mobila telefona lietošanu Anglijas skolās.
Pasaulē
2024. gada 19. februāris, 11:45

Anglijas skolās aizliegs lietot mobilos telefonus

Jauns.lv

Apvienotās Karalistes ministri apstiprinājuši Izglītības ministrijas plānu aizliegt mobilā telefona lietošanu Anglijas skolās. Ministrija norādījusi, ka šāds lēmums nāks par labu skolēniem gan izglītības apguvē, gan socializēšanās procesā.

“Bērniem jādodas uz skolu mācīties, izglītoties, socializēties un nodibināt jaunas draudzības. Nav veselīgi “iegrimt” savā viedierīcē laikā, kad būtu iespējams ar kādu parunāties,” medija “BBC” Radio 4 raidījumam vēsta Apvienotās Karalistes Izglītības ministre Džiliana Kīgana.

Tiesa, izglītības un socializēšanās aspekts nav vienīgais iemesls, kādēļ daudzi vecāki iestājas par mobilā tālruņa lietošanas aizliegumu skolās. Estere Greja, kādas noslepkavotas pusaudzes māte, vēsta, ka tehnoloģijas ļauj bērniem piekļūt nevēlamam un vardarbīgam saturam, kas var atstāt negatīvu ietekmi uz bērnu psihi.

Sievietes meitu nonāvēja vienaudži, kuri pirms akta veikšanas interneta vidē bija vērojuši vardarbīga rakstura materiālus.

Ministrijas sagatavotajās 13 lapaspušu garajās vadlīnijās norādīts, ka par jauno valsts politiku padziļināti jārunā arī ar pašiem bērniem, paskaidrojot iemeslus, kādēļ šads lēmums tiek pieņemts. Tāpat ministrija norāda, ka no mobilo ierīču lietošanas skolas teritorijā vajadzētu atsacīties arī pašiem skolotājiem, izņemot, protams, gadījumus, kad ierīces nepieciešamas darbam.

Vadlīnijās gan nav skaidri norādīts, kā mobilo ierīču aizliegumu varētu īstenot dzīvē – vai likt bērniem tos atstāt mājvietās, jeb skolās izveidot īpašus nodalījumus, kur telefonus pirms stundu sākšanās ievietot.