foto: CAMERA PRESS/Thierry Charlier / Vida Press
Ukraina “atkož” Fico par ieteikumu atdot okupētās zemes Krievijai: darām visu, lai krievi neaizietu līdz slovāku zemēm
Slovākijas premjers Roberts Fico nokaitinājis ukraiņus.
Pasaulē
2024. gada 22. janvāris, 16:03

Ukraina “atkož” Fico par ieteikumu atdot okupētās zemes Krievijai: darām visu, lai krievi neaizietu līdz slovāku zemēm

Jauns.lv

Slovākijas un Ukrainas starpā, šķiet, apgriezienus sāk uzņemt kaut kas tāds, ko gala beigās varētu nosaukt kā diplomātisku kašķi. Proti, Ukraina nav paliksi atbildi parādā Slovākijas premjeram Robertam Fico par viņa izteikumiem, ka Ukrainai vajadzētu atdot Krievijai okupētās zemes.

Pēc šiem izteikumiem Ukrainas Ārlietu ministrija atbildēja uz Slovākijas premjerministra Roberta Fico vārdiem, ka nepieciešams “piekāpties” ar Krieviju attiecībā uz tās teritorijām.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Oļegs Ņikoļenko, komentējot Fico izsteikumus, norādīja, ka "Ukraina un partneri pieliek pūles, lai izraidītu krievus no Krimas, Doneckas un Luhanskas apgabaliem, lai krievi neaizietu līdz slovāku zemēm - tostarp uz Košici, Prešovu un citiem slovāku reģioniem."

"Runāsim atklāti - bez drošības Ukrainā nebūs drošības ne Slovākijā, ne Eiropā kopumā," atzīmēja Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Fico intervija notika īsi pirms plānotās tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmigalu , un viņš atkārtoti pauda nostāju pret Ukrainas centieniem pievienoties NATO. Viņš sacīja, ka uzliks veto lēmumam.