foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Zviedrijas skolotāju atstādina no amata. Ko viņš bija uzdevis skolēniem?
Zviedrijas policija pēc islāmista terora akta Stokholmas centrā 2017. gada 7. aprīlī.
Pasaulē
2023. gada 15. decembris, 15:25

Zviedrijas skolotāju atstādina no amata. Ko viņš bija uzdevis skolēniem?

Jauns.lv

Zviedrijas vidusskolas skolotājs ir atstādināts no pienākumu pildīšanas, jo bija uzdevis skolēniem teorētiski izplānot teroristu uzbrukumu, vēsta Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi.

Skolēniem bija uzdots izvēlēties nepieciešamos ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus un izklāstīt to pielietošanas vietu, laiku un paņēmienu, lai nogalinātu pēc iespējas vairāk civiliedzīvotāju. Šāds uzdevums izklāstīts angļu valodas stundā, pēc kura vairāki skolēni pauduši savas bažas par tā izpildi un informēja skolas vadību.

Skolotājs apgalvo, ka viņa nolūks ir pārprasts, vēsta “Aftonbladet”. Viņš apgalvojis, ka viņš nebija domājis slavināt terora aktus, bet akcentēt, cik tie ir neatbilstoši. Viņš kritizēja skolas vadību, ka tā pirms atstādināšanas neuzklausīja viņa viedokli.

Incidents noticis Jenšēpingas municipalitātes vidusskolā valsts dienvidos. Par notikušo policija saņēmusi iesniegumu, bet skolotājs tika atstādināts uz izmeklēšanas laiku bez darba algas saglabāšanas. Vietējās amatpersonas paziņoja, ka nopietni izturas pret notikušo sakarā ar Zviedrijā pieaugušajiem terora aktu draudiem. Tiesa, vietējie plašsaziņas līdzekļi informē, ka lieta pret skolotāju jau izbeigta, likumsargiem nesaskatot noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Augustā Zviedrijā terorisma draudu līmenis piecu līmeņu sistēmā tika paaugstināts no trešā līdz ceturtajam sakarā ar būtiski pasliktinājušos drošības stāvokli valstī, bet pēc diviem mēnešiem Briselē islāmistu terorists nošāva divus zviedru futbola fanus.