foto: AFP/Scanpix
Izraēlas armija Gazā piedāvā naudu, kas palīdzētu atrast "Hamas" līderus
Palestīniešu kaujinieki padodas Izraēlas armijai.
Pasaulē
2023. gada 14. decembris, 16:49

Izraēlas armija Gazā piedāvā naudu, kas palīdzētu atrast "Hamas" līderus

Jauns.lv/LETA

Izraēlas armija izplatījusi Gazas joslā skrejlapas, kurās piedāvāta nauda par informāciju, kas palīdzētu atrast palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" līderus, stāsta aculiecinieki.

Izraēlas armija piedāvā 400 000 ASV dolāru (370 817 eiro) par informāciju, kas palīdzētu atrast "Hamas" Gazas joslas līderi Jehju as Sinvaru, un 300 000 ASV dolāru par ziņām par viņa brāli Mohamedu as Sinvaru.

100 000 ASV dolāru atlīdzība izsludināta par informāciju, kas palīdzētu atrast "Hamās" militāro komandieri Mohamedu Deifu, stāsta aculiecinieki.

Tikmēr Izraēlas armija aizturējusi vairākus desmitus kaujinieku netālu no Kamala Advana slimnīcas Gazas joslas ziemeļos.

Izraēlas armija publiskoja video, kurā redzami puskaili bruņoti palestīnieši pie slimnīcas ar paceltām rokām, kurās tur ieročus, ko pēc tam noliek zemē.

Izraēlas armija sadarbībā ar iekšējās drošības dienestu "Shin Bet" atklāja ēku netālu no slimnīcas, kuru izmantoja palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās", paziņoja armija.

Operācijas laikā armija atrada ieročus un iesaistījās sadursmē ar bruņotiem cilvēkiem, no kuriem vairākus nogalināja. Aptuveni 70 vīrieši padevās gūstā, paziņoja armija.

Arī pagājušajā nedēļā armija publiskoja attēlus, kuros redzami puskaili palestīnieši, kas aizturēti Gazas joslā.