foto: VIA REUTERS/Scanpix
Putins par Rietumu palīdzību Ukrainai: "Haļava beidzas"
Krievijas vadonis Vladimirs Putins.
Pasaulē
2023. gada 14. decembris, 11:54

Putins par Rietumu palīdzību Ukrainai: "Haļava beidzas"

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā preses konferencē pauda viedokli, ka Rietumu palīdzība Ukrainai drīz beigsies, vēsta "Meduza".

Pēc Putina domām, pašas Ukrainas ekonomika šobrīd neko neražo, un ukraiņiem "visu atved uz haļavu", taču "haļava beidzas". ("Haļava" no krievu valodas - tas, ko var dabūt par velti; tas, kas nāk ļoti viegli, nepiepūloties - aut.)

Putins arī sacīja, ka karš Ukrainā tiks pabeigts, kad Krievija sasniegs savus mērķus. Pēc viņa teiktā, šie mērķi ir Ukrainas "denacifikācija", "demilitarizācija" un neitrālais statuss.

Pēc Putina domām, Ukrainai vajadzīga "denacifikācija", jo Stepans Bandera ir Ukrainas nacionālais varonis, un tāpēc, ka prezidents Volodimirs Zelenskis "stāvus aplaudē SS virsniekam".

Tāpat Putins Ukrainas Odesu nodēvēja par "krievu pilsētu". Pēc Putina teiktā, "visi par to zina, bet izdomāja vēsturiskas muļķības, bet mēs pēc PSRS sabrukuma ar to samierinājāmies".

Kremļa vadītājs paziņoja, ka "krievi un ukraiņi ir vienota tauta" un "tas, kas tagad notiek, tā ir milzīga traģēdija un izskatās pēc pilsoņu kara brāļu starpā".