Pasaulē
2023. gada 1. decembris, 19:11

Lidmašīna nosēžas uz ASV šosejas, taranējot automašīnu

Jauns.lv

Tehniskas kļūmes dēļ privātā lidmašīna bijusi spiesta nolaisties uz šosejas ASV Minesotas štatā, un pilotam izdevās novērst traģisku avāriju, ietriecoties tikai vienā automašīnā.

Incidents noticis otrdien, kad vienmotora “Piper Cherokee” lidmašīnai pēkšņi atslēdzās elektrība, un pilots bija spiests nolaisties uz autotrases ar intensīvu satiksmi nedaudz uz ziemeļiem no Mineapoles. Nolaišanās brīdī lidmašīna aizķēra elektrības vadus un ietriecās vieglajā automašīnā. Par laimi, pilots un šoferis tika sveikā ar vieglām traumām.

Glābēji slavēja pilota ātro reakciju un aukstasinību, jo nebija laika noslēgt satiksmi šajā šosejas posmā, tomēr pilotam izdevās nosēdināt lidaparātu, neradot nopietnāku avāriju.

Pirms diviem gadiem sociālajos tīklos plašu ievērību izpelnījās citas mazas lidmašīnas piespiedu nolaišanās uz šosejas Minesotas štatā nakts laikā. Arī toreiz, par laimi, upuru nebija, kaut gan lidmašīna un automašīna cieta vairāk.

Ekstremālā situācijā lidmašīnas diezgan bieži nosēžas uz ASV šosejām, un pastāv populārs mīts, ka ASV starpštatu šoseju sistēma ir speciāli izveidota tā, lai ik pēc piecām ceļa jūdzēm viena jūdze būtu taisna, kas būtu pietiekams attālums, lai lidmašīna varētu nolaisties. 2000. gadā ASV Transporta ministrijas Federālā šoseju administrācija savā vietnē publicēja paziņojumu, ka nepastāv nekādi likumi, noteikumi vai cita veida prasības, kas liktu starpštatu šoseju sistēmā vienas jūdzes ceļa posmam no piecām jūdzēm būt taisnam.

Tēmas