foto: Mike Elfenbein/Facebook
FOTO: Floridā tikai pieciem vīriešiem izdodas savaldīt milzīgu Birmas pitonu
Pitona meitene un pieci vīrieši.
Pasaulē
2023. gada 16. novembris, 19:18

FOTO: Floridā tikai pieciem vīriešiem izdodas savaldīt milzīgu Birmas pitonu

Jauns.lv

Dienvidfloridā  notverts  90 kilogramus smags un 5,2 metrus garš Birmas pitons. Rāpuli izdevās notvert tikai ar piecu pieaugušu vīriešu pūlēm, kuri apsēdās uz pitona, vēsta “LiveScience”.

Birmas pitonu cilvēki atrada, kad tas bija izstiepies pāri auto ceļam Lielo Ciprešu nacionālajā rezervātā. Tas ir otrs lielākais jebkad notvertais Birmas pitons Floridā. Un pitons izrādījās meitene. Smagākais Birmas pitons tika notverts 2022. gadā un svēra 98 kilogramus.

Sākotnēji pitona mednieki izmēra dēļ čūsku mātīti noturēja par aligatoru: "Tā bija vairāk nekā čūska, tas bija briesmonis," CBS News sacīja dabas aizsardzības speciālists Maiks Elfenbeins.

foto: Mike Elfenbein/Facebook
Pitona mednieki un Birmas pitons.

Sapratis, ka tas ir Birmas pitons ( Python bivittatus ), viens no vīriešiem Kārters Gavloks satvēra čūsku aiz astes. "Tā bija liela kļūda, jo sasodītā čūska viņu ievilka kanālā. Viņš neko nevarēja izdarīt, lai to apturētu," sacīja Elfenbeins. Galu galā pieciem vīriešiem bija jāsēžas uz čūskas, lai to notvertu.

Birmas pitonu dzimtene ir Dienvidaustrumāzija, un Floridā to uzskata par invazīvu sugu. Šīm čūskām ir liela vairošanās populācija Floridā, un tās ir izrādījušās postošas ​​vietējiem savvaļas dzīvniekiem, neraugoties uz pēdējo gadu centieniem samazināt čūsku skaitu.

foto: Mike Elfenbein/Facebook
Pitons un vīrietis.

Pitonus ir grūti atrast, kas apgrūtina populācijas aplēses, taču tiek uzskatīts, ka Floridā dzīvo desmitiem tūkstošu čūsku. Šogad publicētie ASV Ģeoloģijas dienesta pētījumi atklāja, ka pēdējo piecu gadu laikā štatā ir notverti vairāk nekā 10 000 Birmas pitonu.

foto: Mike Elfenbein/Facebook
Pozēšana ar pitonu.

Neviens precīzi nezina, kā suga pirmo reizi nonāca štatā. 70. gados savvaļas dzīvnieki bija populāri mājdzīvnieku tirdzniecībā, un, iespējams, kāds no īpašniekiem kādus indivīdus atbrīvoja. Birmas pitonu populācija Floridā attīstījās un nu tie ir izplatījušies gandrīz visā štatā.