Pasaulē
2023. gada 2. novembris, 17:07

VIDEO: pusaudži uz piepūšamajiem riņķiem sūta pāri Tisas upei ukraiņu dezertierus

Jauns.lv

Divi pusaudži mēģināja palīdzēt no dienesta bēgošiem vīriešiem nokļūt līdz Tisas upei un šķērsot to uz piepūšamajiem riņķiem. Nepilngadīgajiem par saviem pakalpojumiem bija jāsaņem 100 ASV dolāri.

Aizkarpatijā robežsargi pie Tisas upes aizturēja divus nepilngadīgos un divus vīriešus ar piepūšamajiem riņķiem.

"Par 100 dolāriem viņi vienkārši gribēja viņus aizvest līdz upei un norādīt virzienu uz Rumāniju," robežsargiem atzina pusaudži.

Pašiem dezertieriem par nakts braucienu organizatoriem bija jāmaksā 5 un 3,5 tūkstoši dolāru.

foto: Ekrānuzņēmums
Par 100 dolāriem pusaudži gribēja vīriešus aizvest līdz upei un norādīt virzienu uz Rumāniju.

"Par pārkāpējiem ir ziņots Valsts policijai, pārvietošanas organizators ir noskaidrots," atzīmēja Valsts robežsardzes dienestā, piebilstot, ka kopš 2022. gada 24. februāra Tisā jau gājuši bojā 19 vīrieši.

Shēmas Ukrainas militārpersonu izbraukšanai uz ārzemēm

Karastāvokļa laikā Ukrainā, kuru Rada pagarināja vismaz līdz 15. novembrim, mobilizācijai ir pakļauti visi vīrieši vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Šajā sakarā Ukrainā pastāvīgi tiek atklātas shēmas nelegālai ceļošanai uz ārzemēm.

Piemēram, septembra beigās seši vīrieši mēģināja izbraukt no Ukrainas uz Moldovu. Robežsargi viņus atrada kravas automašīnas piekabē Odesas reģionā. Pirms tam Ukrainas robežsargi aizturēja vīrieti, kurš plānoja šķērsot Tisas upi. Šādā nelikumīgā veidā vīrietis grasījās nokļūt Moldovā un pēc tam Vācijā, par šādu "atrakciju" samaksājot 2,5 tūkstošus dolāru.