foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
"Ļaunuma ass" pastāv: kas tajā ietilpst
ASV uzskata, ka Ķīnas un Krievijas prezidenti veido jaunu "ļaunuma asi".
Pasaulē
2023. gada 25. oktobris, 06:21

"Ļaunuma ass" pastāv: kas tajā ietilpst

Jauns.lv

Amerikas Savienoto Valstu Senāta mazākuma līderis Mičs Makonels paziņojis, ka Krievijas, Irānas un Ķīnas savienība ir “ļaunuma ass”. Intervijā "Fox News" viņš norāda, ka daudzējādā ziņā pasaule ir globāla apdraudējuma priekšā.

Makonels pastāstīja, ka pašlaik pasaule ir vairāk apdraudēta nekā jebkad viņa dzīves laikā.

"Šī ir ārkārtas situācija, kad mums ir jāaktivizējas un jātiek skaidrībā ar šo jauno ļaunuma asi - Ķīnu, Krieviju, Irānu, jo tas ir tiešs drauds Savienotajām valstīm," viņš paziņoja.

Politiķis nosauca Irānu par galveno terorisma sponsoru, kas piegādā Krievijas Federācijas triecienbezpilota lidaparātus, apsūdzēja Ķīnu agresoru atbalstīšanā un atgādināja, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins paziņojis par "nebeidzamu draudzību ar Krievijas iedzīvotājiem".

Makonels norādīja, ka ASV Āzijas sabiedrotie ir Japāna, Dienvidkoreja, Taivāna, visi ir ieinteresēti, kas notiek Ukrainā, jo viņi zina, ka Ķīnas līderis to vēro. Pēc viņa pārliecības, "ja Krievijas iedzīvotāji netiks sakauti, nākamā būs NATO dalībvalsts."

Tāpat viņš pastāstīja, ka ASV, nododot militāro palīdzību ukraiņiem, atjauno rūpniecisko bāzi, jo, pateicoties tam, tiek radītas darba vietas 38 štatos.

"Līdz ar to uzskats, ka mūsu palīdzība Ukrainai nav mums noderīga, neatbilst patiesībai," sacīja senators.