Viena no pirmajiem "Hamas" teroristu upuriem - trīs bērnu māmiņa no Latvijas
Širana Gonena bija Latvijas-Izraēlas dubultpilsone. Viņa kopā ar vīru Nati apmeklēja mūzikas festivālu, kura apmeklētājiem uzbruka "Hamas". Foto: https://twitter.com/IsraelinLatvia
Pasaulē
2023. gada 16. oktobris, 15:45

Viena no pirmajiem "Hamas" teroristu upuriem - trīs bērnu māmiņa no Latvijas

Jauns.lv

Vakar Latviju sasniedza ziņas par Latvijas-Izraēlas pilsoni, kura ir viena no vairāk nekā 1300 upuriem "Hamas" barbariskajos 7. oktobra uzbrukumos Izraēlai. Bojāgājusī ir trīs bērnu māmiņa Širana Gonena, kura kopā ar vīru Nati apmeklēja mūzikas festivālu.

"Izraēlas vārdā vēlamies izteikt visdziļāko līdzjūtību Širanas Gonenas (Shiran Gonen) ģimenei un draugiem Izraēlā un Latvijā.

Širanas nāve mūzikas brīvdabas festivālā "Nova" ir tikai viens no daudzajiem stāstiem, kuriem nebūs turpinājuma Hamas teroristu veiktās masu slepkavības dēļ, kas notika 7. oktobra rītā un kurā tika nogalināti 260 cilvēki," sociālajos tīklos ziņo Izraēlas vēstniecība Latvijā.

Širana festivālu apmeklēja ar savu vīru Nati, kurš uzbrukumā tika ievainots un pašlaik ārstējas slimnīcā. Širana bija trīs bērnu mamma.

Līdzjūtības bojāgājušās ģimenei izteikuši arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un premjere Evika Siliņa.

"Hamas" iebruka Izraēlā 7.oktobrī, nogalinot ap 1300 cilvēkus un vēl ap 150 paņemot par ķīlniekiem. Izraēla uz to reaģēja ar kara pasludināšanu pret "Hamas", kam sekojuši gaisa triecieni Gazas joslai, kuros gājuši bojā vismaz 2670 palestīnieši un vēl ap 10 000 cilvēku guvuši ievainojumus.

Kaujās ar teroristiem Izraēlas teritorijā likvidēti aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieki, lēš Izraēlas armija, kas savukārt zaudējusi ap 300 karavīrus.

Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uzbrūk Izraēlai

Sestdienas rītausmā palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlu izšāva desmitiem raķešu, nogalinot vienu cilvēku un 15 ievainojot. Reaģējot uz ...

gallery icon

Gazā simtiem bojā gājušo pēc Izraēlas aviācijas uzlidojumiem

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas joslā nogalināto cilvēkus skaits ir pārsniedzis 558 un vairāk nekā 2800 cilvēki ir ievainoti.

gallery icon

Pie Brīvības pieminekļa piemin "Hamas" teroristu nogalinātos cilvēkus Izraēlā

Pie Brīvības pieminekļa apmēram 300 cilvēku sestdienas vakarā piemin teroristu organizācijas "Hamas" nogalinātos cilvēkus Izraēlā.

gallery icon