foto: REUTERS/SCANPIX
Londonas Lūtonas lidostā milzīga ugunsgrēka dēļ apturēti lidojumi
Liesmas Lūtonas lidostā.
Pasaulē
2023. gada 11. oktobris, 11:55

Londonas Lūtonas lidostā milzīga ugunsgrēka dēļ apturēti lidojumi

Jauns.lv

Lielbritānijas Londonas Lūtonas lidosta trešdien līdz plkst. 14.00 pēc Griničas laika ir apturējusi visus lidojumus pēc tam, kad ugunsgrēks automašīnā izraisīja lielu ugunsgrēku. Tā rezultātā daļēji sabruka viena no lidostas daudzstāvu autostāvvietām.

Lielbritānijas Londonas Lutonas lidosta trešdien līdz plkst. 14.00 pēc Griničas laika ir apturējusi visus lidojumus pēc tam, kad ugunsgrēks automašīnā izraisīja lielu ugunsgrēku. Tā rezultātā daļēji sabruka viena no lidostas daudzstāvu autostāvvietām.

Nav zināms, vai ugunsgrēkā, par kuru ārkārtas dienestiem pirmo reizi tika ziņots otrdienas vēlu vakarā, būtu gājuši bojā cilvēki. 

Notikuma vietas attēlos redzamas milzīgas liesmas, kas plosās ēkā, kas atrodas netālu no lidostas termināļa.

"Mūsu prioritāte joprojām ir neatliekamās palīdzības dienestu atbalsts un mūsu pasažieru un darbinieku drošība. Tāpēc tagad esam pieņēmuši lēmumu apturēt visus lidojumus līdz trešdienas plkst. 15.00," teikts lidostas paziņojumā, kas publicēts vietnē X.

Iepriekš bija noteikts, ka lidojumi tiks apturēti līdz plkst. 11.00 pēc Griničas laika.

Vietējā ugunsdzēsības un glābšanas dienests paziņoja, ka autostāvvietā tobrīd varēja atrasties līdz pat 1200 automašīnām un ka no plkst. 6.00 pēc Griničas laika bija gaidāms, ka avārijas dienestu brigādes atradīsies notikuma vietā vēl vairākas stundas.

"Ugunsgrēkā pilnībā bija iesaistīta puse no ēkas, un ēka bija cietusi ievērojamu konstrukcijas sabrukumu," piebilda ugunsdzēsības dienests, vienlaikus paziņojot, ka tas ir liels negadījums.

Lai noteiktu ugunsgrēka cēloni, tiks veikta pilnīga izmeklēšana, norādīja viņi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests paziņoja, ka četri ugunsdzēsēji un viens lidostas darbinieks tika nogādāti slimnīcā.

Lūtonas lidosta ir Lielbritānijas piektā noslogotākā lidosta pēc Hītrovas, Getvikas, Stanstedas un Mančestras, un 2022. gadā tā apkalpoja 13,3 miljonus pasažieru, liecina Civilās aviācijas pārvaldes dati.