Pasaulē
2023. gada 4. oktobris, 15:51

Nežēlīga kauja ar smagiem okupantu zaudējumiem. Ukraina atklāj detaļas par desanta izsēšanos Krimā

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GIP) kaujinieku desanta izsēšanās laikā Krimā notika sīva kauja. Krievi cieta ievērojamus zaudējumus, bet ukraiņu grupas jau ir atgriezušās no specoperācijas, pavēstīja Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Turpinās Krimas deokupācijas centieni. Šī bija diversijas un izlūkošanas operācija. Tā paredz noteiktas aktivitātes teritorijā ar grupas atgriešanos. Mūsu grupas jau ir atgriezušās," sacīja Jusovs.

Pēc viņa teiktā, šīs operācijas ietvaros notika sīva cīņa. Krievu okupantu vidū ir lieli zaudējumi.

"Diemžēl mūsu specvienību vidū ir zaudējumi, taču tie nav salīdzināmi ar Krievijas bruņotajiem spēkiem," atzīmēja Jusovs.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu specvienības ar laivām dodas izsēsties Krimā, lai veiktu militāru operāciju.

Viņš arī piebilda, ka turpinās pussalas deokupācija.

"Diemžēl bez zaudējumiem nav iespējams. Tā ir cena par to, ka 2014. gadā praktiski bez cīņas tika atdota Ukrainas Krima. Ukraina noteikti atgūs Krimu un visas okupētās teritorijas," rezumēja Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis.

Ukrainas desants okupētajā Krimā

Šodien Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde ziņoja, ka Ukrainas specvienības izsēdās okupētajā Krimā.

Tādējādi īpašie spēki no "Stugni" un "Bratsva" Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes "Timur" īpašās vienības sastāvā izsēdās pussalas teritorijā un deva ugunīgu sakāvi krievu okupantiem.

GIP virsnieki internetā publicēja arī īpašās operācijas video.

Ne pirmā GIP izsēšanās Krimā

Šis nav pirmais ukraiņu kaujinieku desants okupētās Krimas teritorijā. 24. augustā izlūkiem izdevās veikt izlidojumu netālu no Majakas ciema Tarhankuta ragā.

Pēc tam Galvenās izlūkošanas pārvaldes īpašās operācijas ietvaros notika kauja, kurā piedalījās laivas un aviācija.

Savukārt Krievijas avoti nāca klajā ar savu versiju par "ukraiņu diversantiem", kas it kā esot "iznīcināti". Faktiski īpašās operācijas ietvaros tika nogalināti vismaz 30 iebrucēji un tika sabojātas četras ātrlaivas.