foto: AP/Scanpix
Ukrainas spēki vēl nav pārvarējuši okupantu aizsardzības pozīcijas pie Verboves
Ukrainas aizstāvis frontes līnijā.
Pasaulē
2023. gada 24. septembris, 11:37

Ukrainas spēki vēl nav pārvarējuši okupantu aizsardzības pozīcijas pie Verboves

Jauns.lv/LETA

Ukrainas bruņotie spēki vēl nav pārvarējuši visas Krievijas aizsardzības pozīcijas pie Verboves ciema, un Ukrainas spēku virzīšanās ātrums viņu izrāviena zonā joprojām nav skaidrs, teikts Vašingtonas Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā.

Ukrainas spēku pārvarētās krievu pozīcijas Zaporižjas rietumos nav dziļi ešelonētās Krievijas aizsardzības pēdējā robeža, bet gan vislabāk sagatavoto lauka nocietinājumu ķēde, kas ietilpst aizsardzības līnijas struktūrā aptuveni 1,7-3,5 km uz rietumiem no Verboves ciema.

Krievijas spēki, visticamāk, joprojām kontrolē atsevišķus posmu garajā tranšeju līnijā starp Rabotines ciemu un Verbovi.

Krievijas armija ir izveidojusi kaujas pozīcijas gandrīz visās mežu joslās, caur kurām lēni, bet neatlaidīgi virzās Ukrainas kājnieki.

Krievijas armija ir ierīkojusi lauka nocietinājumus ārpus Verboves, piemēram, uz ziemeļiem no Očeretuvates ciema ir izraktas prettanku tranšejas. Tomēr nav skaidrs, cik labi šīs pozīcijas ir nokomplektētas.

Pēc ISW novērtējuma, Krievijas armijai nav pietiekami daudz spēku, lai pilnībā nokomplektētu dziļu aizsardzību šajā sektorā, un Ukrainas karaspēks spēj ātrāk pārvarēt Krievijas lauka nocietinājumus.