foto: Dmytro Smolienko/Ukrinform/Sipa USA/ Vida Press
Ukrainas aizstāvji pie Verbivas pārrāvuši krievu okupantu aizsardzības līniju
Liels izrāviens pretuzbrukumā varētu notikt pēc tam, kad Ukrainas aizstāvji atbrīvos Zaporižjas apgabala Tokmaku.
Pasaulē
2023. gada 23. septembris, 13:11

Ukrainas aizstāvji pie Verbivas pārrāvuši krievu okupantu aizsardzības līniju

Jauns.lv

Ukrainas armijas operatīvi stratēģiskā grupējuma "Taurija" komandieris ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis sestdien pavēstījis, ka pie Verbivas Žaporižjas apgabalā pārrauta krievu aizsardzības līnija.

Tarnvskis, ka vada ukraiņu pretuzbrukumu dienvidu virzienā, intervijā televīzijas kanālam CNN piebilda, ka Ukrainas armija turpina virzīties tālāk, un prognozēja plašāku frontes pārrāvumu nākotnē.

"Ne tik ātri, kā tika gaidīts, ne tā, kā filmās par Otro pasaules karu..." atzina Tarnavskis, piebilstot, ka galvenais ir nezaudēt iniciatīvu.

Pēc Tarnavska domām, liels izrāviens pretuzbrukumā varētu notikt pēc tam, kad Ukrainas aizstāvji atbrīvos Zaporižjas apgabala Tokmaku. Šī pilsēta ir Krievijas stratēģiskais centrs. Kā atzīmē CNN, Ukrainas aizsardzības spēki tagad atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā no Tokmakas.

Ukrainas pretuzbrukums

Kopš vasaras ukraiņu kaujinieki turpina uzbrukuma operācijas Ukrainas austrumos un dienvidos. Tagad notiek aktīvas cīņas uz dienvidiem no Bahmutas un Melitopoles virzienā.

Pēdējie ciemi, kas Doneckas apgabalā tika atbrīvoti, bija Andrijivka un Kliščijivka. Kā norāda Aizsardzības spēki, Ukrainas bruņotie spēki jau ir izveidojuši uguns kontroli pār Bahmutas-Horļivkas šoseju. Tas dos vairāk iespēju iznīcināt okupantus un viņu apgādes līnijas.