foto: Ekrānuzņēmums
"Tā ir cena, lai Krievija nejustos pazemota!" Agresorvalsts deputāts atbild uz jautājumu - kad beigsies karš?
Pasaulē
2023. gada 11. septembris, 22:21

"Tā ir cena, lai Krievija nejustos pazemota!" Agresorvalsts deputāts atbild uz jautājumu - kad beigsies karš?

Jauns.lv

Karš ar Ukrainu ilgs vēl divus trīs gadus, intervijā blogerim Vjačeslavam Manučarovam paziņoja Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks Pjotrs Tolstojs.

"Man šķiet, ka vēl kādi divi trīs gadi, jo tas nav ātri. Tā ir nopietna pretestība. Ienaidnieks ir nopietns. Un nedrīkst par zemu novērtēt to, ka tomēr šodien faktiski visas valstis tām (Ukrainai) piegādā ieročus," sacīja Tolstojs.

Viņš atzina, ka "jebkura tauta mentāli nogurst no naida un kara", tomēr tā ir cena, lai "Krievija nejustos pazemota", vēsta "The Moscow Times".

Pēc Tolstoja domām, Ukraina arī dārgi maksās par politiku, ko tā piekopj pēc PSRS sabrukuma. "Viņu vēlme vispirms būt gan ar Krieviju, gan Eiropu; pēc tam — tikai ar Eiropu; un tad kļūt par "Anti-Krieviju" — visa šī trajektorija viņiem dārgi izmaksās. (..) Kāda Ukraina būs, nebūs kaut kāda Ukraina — šajā gadījumā tas mani nedaudz satrauc. Mēs redzēsim, vai tā saglabāsies vai ne," sacīja deputāts.

Vienlaikus Tolstojs uzskata, ka tās metodes, kas tiek izmantotas kara laikā, nav piemērojamas pēc tā beigām. "Pārliecināt vajag cilvēkus, strādāt ar viņiem, atņemt šiem "par-ukraiņiem" argumentus, ko viņi sev izdomājuši par to, ka viņi gandrīz riteni izgudrojuši. Ar to sistēmiski ir jāstrādā," viņš paziņoja.

Uz jautājumu, kāpēc galu galā Ukraina izvēlējās eirointegrācijas ceļu un izteica vēlmi iestāties NATO, Tolstojs atbildēja, ka šo procesu cēloņi slēpjas PSRS sabrukumā. "Mēs savu valsti palaidām garām 1991. gadā. Mēs esam palaiduši garām iespēju desmitiem miljonu cilvēku dzīvot vienā valstī. Šī valsts radās nevis ar Ļeņina un Staļina zīmuli kā Ukraina, bet ar iekarojumiem un darbu, mūsu senču paaudzi, asinīm tajā skaitā," sacīja deputāts.

Pēc viņa teiktā, "Krievija tā sauktajās nacionālajās republikās ir ieguldījusi vairāk kopīgā veidā, nekā tās ir saražojušas visā savas pastāvēšanas laikā". "Tātad bez Krievijas nebūtu... Jā var visus uzskaitīt: ne Kazahstānas, ne Uzbekistānas, ne Azerbaidžānas, ne Armēnijas. (..) Es jau nerunāju par kaut kādiem baltiešiem. Tāpēc dusmas un nepateicība, ko šodien Krievija pļauj, ir 80. gadu beigās, 90. gados pieļauto kļūdu rezultāts," norāda Tolstojs.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka visas tautas, "kas šodien dzīvo bijušās Krievijas impērijas teritorijā, nekur nepazudīs un nekad nespēs dzīvot nošķirti no Krievijas".

Dienu iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka gatavojas ilgam karam ar Krieviju. Viņaprāt, Vladimirs Putins tajā zaudēs.

Tāpat viņš norādīja, ka Ukrainas bruņotie spēki pastiprinās triecienus Krievijas iekšienē un tad tās iedzīvotāji "sāks uzdot neērtus jautājumus par armijas nespēju tos aizsargāt".